Vali Gül ve Şahin Karataş GASMEK inşaatını inceledi

Vali Gül ve Şahin Karataş GASMEK inşaatını inceledi
23 Ocak 2021 17:59 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’in Karataş bölgesinde yapımı devam eden GASMEK Binası son aşamaya geldi.

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Karataş  bölgesinde yapımı devam eden GASMEK binasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Gül burada yaptığı açıklamada, “GASMEK’ler, her yaş ve eğitim düzeyindeki bireylere, hayat boyu öğrenmenin amaçları doğrultusunda hizmet vermektedir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de “Eğitim yuvamız GASMEK ile gelişip yaygınlaşıyoruz. Amacımız her aileye ulaşabilmek. Karataş’taki GASMEK yapıldığında buradaki eğitimlerle birçok kişinin meslek sahibi olup, birçok öğrencinin üniversiteye yerleşeceğini bilmek bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Karataş’ta yapımı devam eden GASMEK – Kütüphane- Kreş Kompleksi, bölgenin de çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Merkezde bölgenin spor merkezi ihtiyacı da giderilecek.  Merkezde verilecek eğitimlerle vatandaşların mesleki konularda gelişimi sağlanacak. GASMEK’te edecek 14 atölye, kompleks girişinin üzerinde konumlandırılmış spor salonu ve 210 kişilik çok amaçlı salon yer alırken, kreşte 7 derslik, 1 uyku odası bulunacak. Kütüphane ise açık kütüphane, hikaye odası, ebru atölyesi, mozaik atölyesi, resim atölyesi, teknoloji robot ve ahşap atölyesi, müzik atölyesi, seminer odası, eğitmen odası ve bunlara hizmet eden mekanlar bulunuyor.  Modern mimariyle şekillenecek kompleksin tamamlanması bölge halkı tarafından da sabırsızlıkla bekleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK); Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Meslek Edindirme ve Eğitim Şube Müdürlüğü´ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

GASMEK, 2015 yılının Ocak ayında 9 kurs merkezi ile faaliyete geçmiş olup,

2016 döneminde 22 kurs merkezi sayısına, 2017 döneminde ise 25 kurs merkezi sayısına ulaşılmıştır. Şu anda 25 kurs merkezinde toplam 208 derslik faaliyettedir. 2014 – 2015 eğitim öğretim dönemi kursiyer sayısı: 15.383´tür. 2015 – 2016 eğitim öğretim dönemi kursiyer sayısı: 36.083´tür. 2016 – 2017 eğitim öğretim dönemi kursiyer sayısı: 49.538´dir. 2017 – 2018 eğitim öğretim dönemi kursiyer sayısı: 65.128´dir.

Vatandaşlar da yapılan yeni binanın tamamlanmasını bekliyor.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...