• Anasayfa /
  • /
  • Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlamaları dünya basınında ses getirdi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlamaları dünya basınında ses getirdi

31 Ekim 2023 10:09 Gündem

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kutlamaları dünya basınında ses getirdi. İngiliz medyası ülkenin son yüz yılda yaşadığı kırılma anlarını derlerken, Yunan basını İstanbul Boğazı’ndan geçen 100 gemiyi manşete taşıdı.

Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla Türkiye genelinde çok sayıda özel etkinlik düzenlendi. Siyasiler de sosyal medya hesaplarından Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla açıklamalar yaptı. İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilen gösteriler ise nefes kesti. İstanbul Boğazı’nda Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla görkemli gösteri düzenlendi. Türk yıldızları ve Solo Türk pilotları Boğaz’da eşsiz bir gösteri sergiledi. Gökyüzüne 100 rakamı çizen pilotlar keyifli anlar yaşattı.
Ardından Türk tarihinde ilk defa Boğaz’dan 100 donanma gemisi geçişini gerçekleştirdi. Anlamlı gösteride TCG Anadolu rehberliğinde TCG Nusret, Derya, 11 Fırkateyn, 10 Denizaltı, 4 Korvet, 4 Karakol gemisi, 17 Hücum bot, 8 mayın avlama gemisi, 5 akaryakıt gemisi, 5 amfibi çıkarma gemisi, 10 tank çıkarma gemisi, 18 yardımcı sınıfı gemisi, 5 sat/atak botu geçiş yaptı. Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları havai fişek ve ışıklı dron gösterisi ile son buldu.

AFP
Fransız haber ajansı AFP, ‘Türkiye, cumhuriyetin 100. yıldönümünü, İstanbul Boğazı’ndan 100 savaş gemisi geçirerek kutladı’ ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı kapsamında önce Ankara daha sonra ise İstanbul’a geçtiğini hatırlatan AFP, Türk liderin saat 19.23’de bir konuşma yaptığını bildirdi.
YUNAN BASINI: GÜÇ GÖSTERİSİ
Türkiye’nin 100. yıl kapsamında İstanbul Boğazı’ndan 100 savaş gemisi geçirdiğini manşete taşıyan Pronews, Ankara’nın ‘güç gösterisi’ yaptığını vurguladı. Haberde ayrıca birçok sosyal medya hesabının o görüntüleri paylaştığı bağlantılara da yer verildi.

Kaynak : Milliyet

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...