Taksi şoförü kafasına sıkılmış halde bulundu
Gaziantep’te bir taksi şoförü aracında ölü olarak bulundu. Taksi şoförünün ölümüyle ilgili geniş çaplı araştırma başlatılırken, olayın intihar olup olmadığı araştırılıyor.
Seyrantepe Mahallesinde bir taksici aracında ölü olarak bulundu. Taksicinin neden öldüğü tespit edilemezken geniş çaplı araştırma başlatıldı. Taksicinin intiha etmiş olabileceği şüphesi üzerinde durulurken, taksicinin cansız bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 3 çocuk babası olduğu belirtilen D.P isimli taksi şoförünün intihar mı ettiği yoksa cinayete mi kurban gittiği araştırılıyor. İddiaya göre yakınlarının haber alamadığı taksici için polise başvurdu. Olayı geniş çaplı araştırmaya başlayan emniyet güçleri D.P’nin Seyrantepe Mahallesinde ormanlık alanda olduğunu tespit etti. Aracın olduğu yere gelen ekipler taksicinin cansız bedeni ile karşılaştı. Taksicinin kafasına sıkılmış halde bulunduğu belirtildi. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan işlemlerin ardından ailesine teslim edilen taksici ile ilgili emniyet geniş çaplı araştırma başlattı.
İNTİHARLAR NEDEN ARTIYOR?
Sosyo-Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin TÜİK’in intihar vakaları ile ilgili yürüttüğü çalışmada, 16 bin 355 kişinin intihar ettiği kaydedildi. İntihar vakalarının en çok erkeklerde yaşandığı belirtilen araştırmada, intihar oranı en yüksek illerin Tunceli, Ardahan, Burdur, Aydın ve Edirne olduğu ifade edildi.
Sosyo-Politik Saha Araştırmaları Merkezi, son yıllarda gündeme gelen intihar vakaları ile ilgili TÜİK’in 2015-2019 yılları arasındaki verilerini değerlendirdi. İntihar vakalarının cinsiyet, yaş ve kent bağlamlı boyutlarına, İntihar nedenleri ve araçlarına/biçimlerine dair TÜİK’in web sitesinde yayınlanan resmi verilerden derlenen çalışmada, intihar vakalarının en çok ve artan biçimde erkeklerde görüldüğü belirtildi.
Çalışmada, intihar vakalarının çocuk ve gençlerde daha fazla sayıda yaşandığını, nedeni bilinmeyen intihar biçimlerinin ilk sıraya yerleştiğini, düşüş eğiliminde olan intihar vakalarında 2018’den itibaren yeniden artış olduğu kaydedildi. Değerlendirmede “İntihar nedenleri içinde iş ve geçim nedeniyle intiharlarda kısmi artışların gündeme geldiğini göstermektedir” denildi.