Oyuncak satın al, yetimi sevindir

03 Ocak 2021 17:38 Yurt Haber

Araban Kaymakamlığı, hayata geçirdiği ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ projesi ile ilçede yüzleri güldürüyor. Kaymakamlık tarafından yapılan oyuncaklardan kaç tane alırsan iki katı yetim çocuklara gelir olarak dönüyor.

Türkiye’de bir ilke imza atan Araban Kaymakamlığı, bir önemli projeye daha imza attı. ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ Projesi ile yetim çocukların yüzünü güldüren Araban Kaymakamlığı, 27haber’e açıklamalarda bulundu. Kaymakamlık, “Yetim Gülerse Dünya Güler projesinde Kaymakamlık tarafından yapılan oyuncaklardan kaç tane alırsan iki katı çocuklara gelir olarak gidiyor. Araban Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, “Araban İlçesi hayır sahiplerinin satın alıp başka il ve ilçelerdeki yetimlere bağış yapıyor. Bu sofrada bizim de tuzumuz olsun diyen siz vatandaşlarımıza buradan çağrı yapmak istiyorum. Pandemiden dolayı kısıtlamalardan dolayı gidemediğimiz yerlere telefonla ulaşarak buruk gönüllerde küçücük yüreklerde bir gülümsemede olabiliriz. Yetimlere gelir kapısı olan bu projede neler yapılıyor. Araban Halk Eğitim Merkezi biçki dikiş kursunda oyuncak dikmek için istihdam olmuş yirmi beş bayana ekmek kapısı açılmış. “Evde işimizi bitiriyorduk sonra boş boş oturuyorduk. Kaymakam beye çok teşekkür ediyoruz. Onun yapmış olduğu bu proje sayesinde bizde evimize ekmek götürebiliyoruz” dedi.

Araban ilçesi halkı da hayata geçirilen projelerden oldukça memnun. Özellikle ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ projesinin hem hayırlı hem de faydalı bir proje olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Kaymakamımız gerçekten güzel çalışıyor. Hiç ayırım yapmadan her yere yetişiyor. Hep kimsesizin yanında oluyor. Bu proje de takdire şayandır. Kaymakamlığımızın bu tür projelere devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

Kaynak : Leyla Gevrek

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...