ARAMIZDA KALSIN AMA

Gözlemlediğim, ülkenin vatandaşı kendi kendine konuşuyordu…

Bu hayra alamet olmasa gerek.

Bir telefon üzerine iki hastaneye gitmek zorunda kaldım…

Hastaneler hınca hınç doluydu.

Araştırdım; hastanelerin çoğunluğu böyleymiş. Sağlıkta reform paketi diğer paketlere benzemese de neredeyse herkes hasta. Ve Suriyelilerden kendi insanına zaman yok

Ekranda sigara görüldüğü için “ milyon” cezalar kesiliyor RTÜK tarafından… Ama bir de baktım ki herkes “ kaçak” sigara içiyor bu kentte.

Aramızda kalsın ama gidişat iyi değil.

Esnafa bir dokundum bin ah işittim… Herkes kredi kooperatiflerine borçlu piyasada sıcak para olmamasından yakınırken kuru kalabalığa aldanılmamalı diyor. Esnaf’ta perişan…

Sabah Gaziantep trafiği tam bir rezaletti… Büyük kentlerin çoğunluğunda böyle olsa gerek.

Bir araştırma yapayım dedim bin pişman oldum !!! Bankaya kredi kartına trafik cezasına hgs’ye ve bakkala kasaba  hemen hemen herkesin borcu var!!! Borçsuz insan bulamadım .

Aramızda kalsın ama gidişat iyi değil..

STK lar muhalif partiler ve iktidar hep koltuk sevdasına düşmüş vatandaş yoksulluk sınırı altında sürünmekte ülkenin gerçek gündemi toz pembe TV’lerde anlatılmamakta ..

Aramızda kalsın ama gidişat iyi değil !!!

Eğitimde çağ atlayamamanın üzüntüsü içerisindeyim derken birde ne öğrendim müdüründen öğretmenine herkes öğrencisine para gözü ile bakar olmuş .. Eğitim yerine her sınavda sınav ücreti istendiğini öğrendim nerede kaldı dağıtılan bedava kitap ve kalemlerin ek kitap istenilecekse?

Aramızda kalsın ama gidişat iyi değil

Her evde bir araba olduğu milenyum çağındayız fakat dolara endeksli olarak benzin mazot LPG de yaşanan hat safhadaki artışlar insanı canından bezdirmiş durumda. Vatandaşta 5-10 tl lik benzin almaya kadar düşmüş ..

Aramamızda kalsın ama gidişat iyi değil!!!

Sanayiciye çiftçiye değinmeyeceğim onların durumu daha da vahim .. Ama evdeki hanım isyan bayrağını çekmiş durumda ..Pazardaki enflasyonun ne kadar zor şartlarda geçinmekte olduğunu anlatırken pazarcılarında marketlerle eşitlendiğini bu durum ise pazarlarda kilo değil gramların hakim olduğunu , et ise lükse girdi ayda bir oda gramla diyor.yumurta ise altınla yarışıyor

Sebze meyve mecburiyetten çıktı sağlığımızdan olmaya başladık enflasyon hesaplanırken kanepe iğne üzerinden değil et yumurta üzerinden hesaplasınlar da görelim diyorlar ..

Aramızda kalsın ama gidişat iyi değil !!!

Emekli asgari ücretli yoksulluk sınırı altında adına yaşam denilirse yaşamaya çalışıyor ..Emeklilik hayali kuranla ise hayalden öteye gidemiyor 65 yaşında mezarda emeklilik göre bilecek miyim? Sözcükleri ile bütünleşiyor.

Üniversiteye gidilsin hayalleri üniversiteden sonra iş bulamama korkusuna dönüştü! İşsizlik ordusu çığ gibi büyüyor…

Aramızda kalsın ama gidişat iyi değil !!!

Bu Yazıyı Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

“KİM Kİ BİN KERE  ‘KULHÜVALLAHÜ EHAD SÛRESİ’Nİ  OKURSA, KENDİ NEFSİNİ ALLAH’TAN SATIN ALMIŞ OLUR.”

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...