Korona virüs yasaklarına uymayanlara ceza yağdı

Korona virüs yasaklarına uymayanlara ceza yağdı
21 Nisan 2021 22:16 Kaynak : HABER MERKEZİ

Korona virüs yasaklarına uymayanlara ceza yağdı

Gaziantep polisi korona virüs tedbirlerine uymayanlara yine cezalarını kesti. Bir günde231 kişiye para cezası yazıldı.

Tüm uyarılara ve çağrılara rağmen insanlar tedbirlere uymamakta ve kısıtlama saatlerinde dışarıya çıkmakta ısrar ediyor. Böyle olunca da polis, uyarılara aldırmayanlara idari yaptırım cezası uyguluyor.

Gaziantep polisi tarafından dün yapılan kapsamlı denetimlerde sokağa çıkma yasağını ihlalden eden 188, sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal eden 43 şahsa idari yaptırım uygulandı, maske ve mesafe kuralını ilk kez ihlal ettiği tespit edilen 444 şahıs ise ikaz edildi. Emniyet yasaklara uymayanlara ceza yazmaya devam edecek.

İl Emniyet Müdürlüğü ayrıca trafik denetimleri de yaptı. Emniyette yapılan açıklamada, “Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce, son dönemde ilçemizde meydana gelen 1 motosiklet ile 2 evden hırsızlık olayını gerçekleştiren ve çok sayıda suç kaydı bulunan 2 şüpheli yakalanarak sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştır.

Bölge Trafik ekiplerimizce karayollarında yolcu taşımacılığı yapan araçlar üzerine  yapılan denetimlerde; Araç sürücüleri ve yolcular emniyet kemeri takmaları yönünde bilgilendirilmiş, 1 araç sürücüsüne ise fazla yolcu taşımaktan cezai işlem uygulanmıştır” denildi.

Emniyet ayrıca vatandaşları da bilgilendirmeye ve uyarmaya da devam ediyor. Emniyet, “ TDP Ekiplerince vatandaşlarımızı telefonla arayarak kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp para isteyenlere inanmamaları, görüşme esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara itibar etmemeleri yönünde bilgilendirme yapmıştır. Uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturmak ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla TDP Ekiplerimiz “En iyi Narkotik Polisi; Anne” ve UYUMA Projeleri hakkında bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...