İşte Vali Gül’ün en büyük hayali

İşte Vali Gül’ün en büyük hayali
15 Aralık 2020 12:50

Gaziantep Valisi Davut Gül,  imarsız mahallerde 20-25 bin metre karelik alanlar kamulaştırıp eğitim alanları haline dönüştüreceklerini söyledi. Gül, “Bu alanlarda gençlerimizin ve kadınlarımızın da faydalanacağı sosyal aktiviteler de olacak “ dedi.

27HABER OLARAK VALİ GÜL’Ü ZİYARET ETTİK

27haber Portalı olarak Gaziantep Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret ettik. Ziyarette özellikle eğitim konusuna dikkat çeken Vali Gül, eğitime odaklanmaları gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin ve Gaziantep’in en önemli sorununun okul olduğuna dikkat çeken Gül, “Eğitime özel olarak odaklanmalıyız. Gaziantep’te hayırseverler okul yapımına çok önemli destek sağlıyor. Başlattığımız 100 Hayırsever 100 Okul Kampanyası da büyük destek gördü. Şu ana kadar 55 hayırseverimiz kampanyaya katıldı. Gaziantep’te hayırseverlerin okul yapımına destek olması çok önemli. Birlikte iş yapma kültürü, üretim ve ihracat azmi Gaziantep’te çok iyi durumda” şeklinde konuştu.

EĞİTİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ PROJE

Sorularımıza içtenlikle cevaplar veren Vali Gül, eğitim konusunda Gaziantep’te yapmak istediğini de paylaştı. Vali Gül, “En önemli yapmak istediğim şey, imarsız mahallerde 20-25 bin metre karelik alanlar kamulaştırmak istiyoruz. Bu kamulaştıracağımız alanlarda da ana okuldan ortaokula kadar okullarımız olacak. Gençlerimizin spor yapacağı alanlar olacak. Kadınlarımızın sosyal kültürel aktiviteler yapacağı mekanlar olacak. Mahallesine yürüme mesafesinde çalışabileceği atölyeler olacak. Makul ölçekte yeşil alanlar olacak. Onların kamulaştırma sürecini başlatıyoruz. İnşallah bu projemizi yapmayı çok istiyoruz” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP BUGÜN DÜNDEN DAHA İYİ, YARIN DA BUGÜNDEN DAHA İYİ OLACAK

Gaziantep Valisi Davut Gül, yıllar önce kaymakam adaylığı sırasında kentte bulunduğunu hatırlatarak, “Kaymakam adaylığım sırasında Gaziantep’te bulunmuştum. Kentin potansiyelini sorunlarını sıkıntılarını görmüştüm. Aradan geçen süre içerisinde Gaziantep daha da büyümüş, gelişmiş, sorunları daha azalmış. Gaziantep’in bugünü dünden daha iyi, yarını da bugünden daha iyi olacak. Genel anlamda Türkiye’nin de, Gaziantep’in en önemli sorunu eğitim. Gençlerin sosyal kültürel ve sportif faaliyetler yapabilecekleri alanlar olması. Sanayinin yüksek katma değer ürünler üretmesi önemli” şeklinde konuştu.

PANDEMİ SONRASI HALK GÜNÜ BAŞLAYACAK

Vali Gül, Gaziantep’e geldiği günden bu yana çok farklı bir vali profili çizdiği ve herkesle görüştüğü yönündeki sorumuza da “Valilerimizin tamamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile olabildiğince kapılarını açtı. Büyükşehirlerde herkesin ulaşması biraz zor ama.  Önemli olan iletişim kanallarının açık olması. Vatandaşa birilerinin ulaşması. Sorunlarına çözüm bulabilmesi. Biz arkadaşlarımızla birlikte halka ulaşmaya çalışıyoruz. Pandemiden önce halk günleri yapıyorduk. Pandemiden dolayı ara verdik. İnşallah bitince yeniden başlayacağız” şeklinde cevap verdi.

 

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...