• Anasayfa /
  • /
  • HÜDA PAR’ın ağır hasarlı binalar için yaptığı uyarı dikkate alındı

HÜDA PAR’ın ağır hasarlı binalar için yaptığı uyarı dikkate alındı

26 Temmuz 2023 11:24 Gündem

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer’in Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası ağır hasar tespiti yapılan ve boşaltılan binaların oluşturdukları risk nedeniyle yıkım çalışmalarının hızlandırılması ile ilgili yaptığı çağrı karşılık buldu.
Adana’da meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem Gaziantep başta olmak üzere çevre illerde de hissedilirken, kentlerin depreme dirençli hale getirilmesi ve hasarlı binaların akıbeti tekrar gündeme geldi.
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer de geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük bir yıkıma yol açtığı Gaziantep’teki ağır ve orta hasar raporlu binaların akıbetini gündeme taşımıştı.
Göçer, kent merkezinde ağır hasarlı olan binaların oluşturdukları risk nedeniyle yıkım çalışmalarının daha büyük tehlikelere yol açmadan hızlandırılması çağrısında bulunmuştu.
Göçer, depremlerin üzerinden geçen 5 aylık zamana rağmen yıkım çalışmalarının başlamamasının depremzedelerin yaşadığı mağduriyeti artırdığına dikkat çekmişti.
Kentte yapılan çalışmalarda hasar gören binaların tespit edilerek yıkım kararı alınmasına rağmen, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmasının yavaş ilerlemesinin vatandaşlar için tehlike arz ettiğini belirten Göçer, bir an önce yetkililerin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini söylemişti.
Yıkılmayan ağır hasarlı binaların tehlikeye yol açtığını belirten Göçer, 6 Şubat depreminde evi ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen on binlerce vatandaşın tedirgin şekilde beklediğine dikkat çekmişti.
Ağır ve orta hasarlı binaların hırsızların ve uyuşturucu madde kullananların mekanı haline geldiğini ve vatandaşlardan bu konuda çok sayıda şikayet aldıklarını ifade eden Göçer, bir an önce ağır ve orta hasarlı binalarla ilgili kamuoyundaki endişelerin giderilmesi gerektiğini söylemişti.
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer ile kentteki sivil toplum kuruluşlarının ağır hasarlı binalar ile ilgili yaptığı bu çağrıların ardından Gaziantep Valiliği ağır hasarlı binaların yıkımı için harekete geçti.
Gaziantep Valiliği, ağır hasarlı binaların yıkım işlemlerinden dolayı bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu.
Uyarılarımız dikkate alındı
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ağır hasarlı binalar konusunda yaptıkları uyarının dikkate alınmasının vatandaşların güvenliği için önem arz ettiğini söyledi.
HÜDA PAR olarak halkın sorunlarının giderilmesi ve taleplerinin karşılanması için çabaladıklarını ifade eden Göçer, ağır hasarlı binalar konusunda yaptıkları uyarının dikkate alınmasından dolayı yetkililere teşekkür etti.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...