Hayatı değişti

18 Kasım 2021 21:14 Spor

Gaziantep’te sağlık çalışanı Fatma Çakmak’ın azim öyküsü, ‘Ben yapamam, zayıflayamam’ diyenlere örnek oldu. 98 kilo olarak girdiği Attraction Fitness – Spor Salonu’nda sağlıklı beslenme ve sporla 68 kiloya kadar indi.

BEN ZAYIFLAYACAĞIM DEDİ

Aşırı kiloları nedeniyle hayatı kabusa dönüşen Fatma Çakmak’ın düzenli spor ve sağlıklı beslenme hayatını değiştirdi. Gittiği mağazalarda üzerine kıyafet bulamayan, işini yapmakta büyük güçlük çeken ve hayata küsme noktasına gelen Fatma Çakmak’ın azim hikayesi örnek olacak cinsten. Yakın çevresinin sürekli kiloları konusunda sözlere maruz kalan Fatma Çakmak, evinin karşısındaki Attraction Fitness – Spor Salonu işletmecisi antrenör Arzu Yılmaz’la tanıştı. Biranda ‘Ben zayıflayacağım’ diye karar alan Fatma Çakmak, düzenli spor yaparak, 98 kilo geldiği salonda 68 kiloya kadar indiğini söyledi. İşin sırrını da işin uzmanı antrenörler eşliğinde düzenli spor ve sağlıklı beslenmeye bağladı.

AZİM HİKAYESİ ÖRNEK OLDU

Azim hikayesini ve spor yapmaya nasıl karar verdiğini de şu şekilde anlatıyor Fatma Çakmak:

‘Ben sağlık çalışanıyım. Çok fazla kilo almıştım. Yakınlarım da hep dile getiriyordu. Sabahları uyandığımda da çok yorgun hissediyordum. Mağazaya kıyafet almaya gittiğimde sinirlenerek çıkıyordum. Çünkü hiçbir şey alamıyordum. İşimi yapmakta güçlük çekiyordum. Hayatım kabusa dönüşmüş gibiydi. Sonra kendi kendime ben kilo vereceğim diye karar aldım. Azim ettim. Attraction Fitness – Spor Salonu’na geldim. Burada spor yapmaya başladım. Düzenli bir şekilde çalışarak ve sağlıklı beslenerek çok uzun olmayan bir sürede tam 30 kilo verdim.’

BU KADARINI BEN DE BEKLEMİYORDUM

Fatma Çakmak, kas yapmaktan ziyade sağlıklı ve kilosu olmayan bir birey olmak için spora başladığını belirterek, ‘Antrenörlerimin sayesinde bilinçli bir şekilde çalışmamın karşılığını almıştım. Artık çok mutluydum. Hangi kıyafeti denesem üzerime geliyor. İş arkadaşlarımdan çok daha kondisyonlu ve güçlüyüm. Kişilik olarak kafama koymuştum. Ama bu kadarını ben dahi beklemiyordum. Ev ve iş hayatım daha kolaylaştı.  Önemli olan kafanda bitirebilmek. Bu kararı aldıktan sonra emek sarf ederek yapılan bir zayıflama. Çaydı, ilaçtı ameliyattı bu şekilde verilen kilolar tekrar alınabiliyor. Ama emek sarf edilerek sporla verilen kilolar geri alınmıyor. Hocamız Arzu Yılmaz’ın da bende emeği çok fazla. Beni destekledi. Elinden geleni yaptı’ dedi.

SPORU SEVDİRMEK LAZIM

Attraction Fitness – Spor Salonu işletmecisi antrenör Arzu Yılmaz da, Fatma Çakmak’ın geldiğinde özgüvenini kaybetmiş, günlük hayatında zorluklar yaşayan bir birey olduğunu söyledi. Yılmaz, ‘Hayata karşı bakışında kırgınlıklar vardı. Günlük hayatını etkileyen fazla kilo vardı. Bir yıllık sürenin sonunda ağırlık antrenmanlarını yorulmadan yapan, spora koşarak gelen sağlıklı bir birey oldu. Yeni başladığımız sıralarda çok düşük adaptasyon antrenmanını dahi zorlukla yapıyordu.  Biz elimizden geleni tüm üyelerimiz için yapıyoruz. Bizim için kilodan çok daha önemli olan şey üyelerimizin sağlığı. Sağlıklı beslenme ve düzenli antrenmanlarla çok güzel yollar kat ediyoruz. Hayatı değişti. Hem günlük yaşantı olarak hem de görünüş olarak çok değişti. Bize gelenlerin yüzde 90’ı “ben spora başladım ve sıkılıp geri bıraktım” fiyordu. Önemli olan alışkanlık haline getirip sporu sevdirmek. Almış oldukları sonucun vermiş olduğu motivasyon devamlılığı sağlıyor. Motivasyon bu işin sırrı. Haftada 3 gün öneriyoruz. Gelemeyecekler için bir iki gün de yeterli. Bir yerden başlamak lazım’ ifadelerini kullandı.

Kaynak : HABER MERKEZİ

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...