Gaziantep Valiliği açıkladı: Yeni yasaklar geldi

Gaziantep Valiliği açıkladı: Yeni yasaklar geldi
30 Ocak 2021 13:38 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep Valiliği tarafından yeni yasaklarla ilgili yapılan açıklamada, İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, (Siyasi partilerin, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında, kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı genel kurul ve toplantılar ile devlet kurum ve kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalara yasak geldi .

 

Gaziantep Valiliği siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin kendi binalarında genel kurul ve etkinlik yapmalarının yasaklandığı açıklaması geldi . Gaziantep Valiliği tarafından yeni yasaklarla ilgili yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, (Siyasi partilerin, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında, kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı genel kurul ve toplantılar ile devlet kurum ve kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile gelenek ve göreneklere göre yapılacak programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ekonomik amaçlarla yapılan programları kapsamında gerçekleştirilebilecek etkinlikler ve (Valiliğimizce izin verilenler hariç olmak üzere) tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, seminer, kermes, yardım toplama faaliyetleri vb. her türlü eylem/etkinlikler 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. Ve 19. Maddeleri hükmü gereğince 01/02/2021 saat:00.01’dan – 15/02/2021 saat 23.59 arasında (15) gün boyunca, genel asayiş ve kamu düzenin korunması için Valilik Makamının 29.01.2021 tarih 2021/85 sayılı Oluru ile YASAKLANMIŞTIR” açıklaması geldi. 

Yeni yasakların uygulanmaya başladığı haberi geldi. Gaziantep Valisi Davut Gül dün gece yaptığı açıklamada, “İlimizde yaklaşık iki aydır düşüş eğiliminde olan vaka sayıları maalesef tekrar yükselişe geçti. Şehrimizi ve kendimizi virüsten korumak için rehavetten kurtulup pandemi kurallarına azami dikkat etmemiz gerekiyor. Lütfen 75 yaş üzeri hemşehrilerimiz aşılarını vurdursunlar” açıklaması yapmıştı.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...