Gaziantep’te vakalar neden yükseliyor? İşte sebebi

Gaziantep’te vakalar neden yükseliyor? İşte sebebi
04 Eylül 2021 11:40 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te vakalar neden yükseliyor? İşte sebebi

Gaziantep’te korona virüs hastalığına yakalananların ve hastanelerde yatanların yüzde 90’ının aşısız kişilerden oluştuğu belirtildi. .

Hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin yeniden dolmaya başladığı kentte delta varyantı vakaları da aynı doğrultuda artışa çekti. Covid-19 hastalığına yakalananların ve hastanelerde tedavi görenlerin de yüzde 90’ının aşısız ya da sadece birinci doz aşı olan kişiler olduğu belirtiliyor.

Risk haritasına göre Gaziantep’teki aşılama oranı yüzde 75,6 seviyesinde bulunurken hedefin daha da yüksek olması hedefleniyor. Gaziantep’te aşılama oranındaki artış her geçen gün devam ederken vaka sayısında da hissedilir seviyede yükselmesi dikkat çekiyor.

Öte yandan, hastanelere başvuran ve yoğun bakımlarda yatan hastaların çoğunluğunun aşısız olduğu verilere yansıyor.

Türkiye’nin en kalabalık şehirleri arasında yer alan Gaziantep’te vaka sayısında da hissedilir seviyede artış görülmesine karşı yetkililer, Covid-19 kuralları başta olmak üzere aşı çağrısında bulunuyor.

Gaziantep, aşılamada mavi kategoriye geçti ama, iki doz olanların oranı yüzde 50’nin altında. Bu da şu anlama geliyor; aşı olması gerekip de aşısını tamamlamayanlar yüzde 50’lerde, henüz yüzde 50’si risk olarak devam ediyor. Bunun içinde maske ve mesafeye dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle de bir doz aşı olanların geciktirmeden süresi geldiğinde ikinci doz aşılarını olmaları çok önemli. Yine aşı olanlarında tedbiri elden bırakmamaları gerekiyor. Önümüzdeki günler için de tedirginlik artıyor. Vatandaşlar sürekli uyarılıyor.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...