• Anasayfa /
  • /
  • Gaziantep’te vaka sayısı hızla artıyor! Vaka sayısı kaç oldu?

Gaziantep’te vaka sayısı hızla artıyor! Vaka sayısı kaç oldu?

Gaziantep’te vaka sayısı hızla artıyor! Vaka sayısı kaç oldu?
20 Şubat 2021 23:51 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te bir aydır düşen vaka sayısı yeniden yükselişe geçti. Vaka sayısında bir hafa içerisinde yüzde 50’ye varan oranda artış olduğu ve günlük vaka sayısının 150’yi aştığı bildirildi.

Gaziantep’te günlük vaka sayısı 100’ün altına inmişti. 2021 yılı itibariyle her gün düşen vaka sayıları nedeniyle şehir de rahat bir nefes almıştı. Ancak şehirde oluşan rehavet, vaka sayılarının yeniden hızla yükselişine sebep oldu. Son bir haftada kentte yüzde 50’lik bir atış olduğu belirtildi. Geçen hafta 100’ün altında olan vaka sayısının 150’ye ulaştığı kaydedildi. Mutasyonlu virüs vakalarının da görüldüğü kentte yeniden yükselişe geçen vaka sayıları tedirginliğe de yol açtı. Gaziantep’te rehavet oluştuğu ve ev ziyaretlerinin de hızla arttığı belirtilirken, önlemlerin alınmaması halinde vaka sayısında Gaziantep’te yine sıkıntılar yaşanacağı bildirildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de uyarılarını yineledi. Sosyal medya hesabı üzerinden sürekli uyarılarda bulunan Vali Gül, bugün de, “Sevgili Gaziantepli hemşehrilerim, Yasakların kalkması için hepimizin bıkmadan, usanmadan kurallara uyması gerekiyor. Vaka sayılarımız maalesef geçen haftaya göre yükseliş eğiliminde. Lütfen sosyalleşme ya da taziye gibi sebeplerle bir araya gelmeyelim  (Akraba,komşu, vb)” uyarısında bulunmuştu.

2020 yılının son 2 ayında büyük sıkıntı yaşayan Gaziantep’te vaka sayıları günlük bini aşmıştı. Hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde yer yoktu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sürekli Gaziantep’i uyarıyordu. Son bir ayda ise kentte alınan tedbirler sonrasında vaka sayılarında büyük düşüş yaşanmış ve B akan Koca da Gaziantep’teki düşüşe dikkat çekmişti. Ancak son bir haftada vaka sayılarında yeniden yükseliş eğilimi başladı. Vaka sayısı hızla artmaya başladı. Yüzde 50 artan vaka sayıları vatandaşları da tedirgin etmeye başladı. Sosyal medyada Gaziantep’te testinin pozitif çıktığını paylaşanların sayısı da yeniden artıyor.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...