• Anasayfa /
  • /
  • Gaziantep’te şok intihar: 3 çocuk annesi kendini astı

Gaziantep’te şok intihar: 3 çocuk annesi kendini astı

Gaziantep’te şok intihar: 3 çocuk annesi kendini astı
29 Mayıs 2021 14:24 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te dün bir intihar vakası daha yaşandı. 3 çocuk annesi kadın iple kendini asarak yaşamına son verdi.

Gaziantep’te şok intihar: 3 çocuk annesi kendini astı

Aydınbaba Mahallesinde meydana gelen olayda Suriye uyruklu 3 çocuk annesi Gazale T. Kendini evin pencere korkuluklarına asarak yaşamına son verdi. Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen 3 çocuk annesi kadını asılı halde hareketsiz gören komşuları olayı hemen emniyet güçlerine ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler 3 çocuk annesi kadının öldüğünü belirledi. Suriye uyruklu kadın Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından genç kadın toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi.

Gaziantep’te son günlerde arka arkaya gelen intihar girişimleri ve can kayıpları bizlere neler oluyor dedirtti. İntihar olaylarında önceki yıllara göre büyük artışın olduğu Gaziantep’:te genellikle ekonomik nedenlerden kaynaklandığı bildirildi. İki gün içerisinde 2 intihar girişimi olması da tedirgin etti. Pandemi nedeniyle insanların ekonomik ve psikolojik olarak çok etkilendikleri ve artışın sebebinin de genellikle bundan kaynaklandığı görülüyor. İntihar girişimlerinde yaş ortalamasının da gittikçe düşmesi düşündürürken tedirgin de ediyor.

NEDEN İNTİHARLAR YAŞANIYOR

Sosyo-Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin TÜİK’in intihar vakaları ile ilgili yürüttüğü çalışmada, 16 bin 355 kişinin intihar ettiği kaydedildi. İntihar vakalarının en çok erkeklerde yaşandığı belirtilen araştırmada, intihar oranı en yüksek illerin Tunceli, Ardahan, Burdur, Aydın ve Edirne olduğu ifade edildi.

Sosyo-Politik Saha Araştırmaları Merkezi, son yıllarda gündeme gelen intihar vakaları ile ilgili TÜİK’in 2015-2019 yılları arasındaki verilerini değerlendirdi. İntihar vakalarının cinsiyet, yaş ve kent bağlamlı boyutlarına, İntihar nedenleri ve araçlarına/biçimlerine dair TÜİK’in web sitesinde yayınlanan resmi verilerden derlenen çalışmada, intihar vakalarının en çok ve artan biçimde erkeklerde görüldüğü belirtildi.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...