Gaziantep’te kaç kişi aşı oldu?

Gaziantep’te kaç kişi aşı oldu?
16 Temmuz 2021 22:50 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te kaç kişi aşı oldu?

Gaziantep’te şu ana kadar bir milyon 50 bin doz aşı yapıldığı açıklandı. Hedef ise 3 milyon doz aşıya ulaşmak.

Gaziantep’te vaka sayılarındaki düşüş sürerken, aşı olanların sayısı da artıyor. Henüz istenilen rakama ulaşılamasa da şu ana kadar bir milyon 50 bin doz aşı yapıldı. Saplık İl Müdürlüğünün hedefi ise 3 milyon aşıyı aşabilmek.

Sosyal medya hesabından güncel verileri açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bayramdan önce en az bir doz aşımızı olarak mücadelede yerimizi alalım” dedi.

1 milyon dozun geçildiğini belirten Koca, “Üstüne konacak her yeni doz çok kıymetli. Salgına karşı kalıcı zaferi bize aşı sağlayacak” dedi. Koca, ayrıca, vatandaşlara uyarıda bulunarak, “Memlekete mi gidiyoruz? Gitmeden aile hekimine bir uğrayalım. Hem bayramlaşalım hem aşımızı olalım” ifadelerini kullandı.

18 yaş ve üstü nüfusun üçte birine yakını, yani 20 Milyon kişi, iki doz aşısını da yaptırmış durumda. ARTIK ÜÇTE BİRİMİZ ÇİFT DOZ AŞILIYIZ! açıklaması da yaptı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı günlük corona virüsü verilerine göre, 6 bin 918 yeni vaka tespit edilirken 35 kişi hayatını kaybetti. Gaziantep’teki Kovid-19 aşı sayısı 1 milyonu aştı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 16 Temmuz Cuma gününün verilerine göre, 229 bin 582 test yapıldı.

Son 24 saatte, 6 bin 918 yeni vaka tespit edilirken, 35 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan, bugün, 5 bin 84 kişi sağlığına kavuştu.

Bakanlığın 15 Temmuz verilerine göre, 7 bin 304 vaka tespit edilirken 48 kişi hayatını kaybetmişti. Dün, 232 bin 257 test yapılmış ve 5 bin 103 kişi sağlığına kavuşmuştu.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...