Aşı etiketine sahip içerikler sıralanmıştır.
Sağlık

Kızamık Hastalığından Korunmak İçin Aşı Şart

6 Kasım 2023
Kızamık hastalığı, Kızamık virüsü ile oluşan akut, döküntülü bir enfeksiyon hastalığıdır. Hava damlacıkları ile bulaşarak, kişiden kişiye geçer ve oldukça bulaşıcıdır. Son zamanlarda dünya genelinde kızamık vakalarında belirgin bir artış gö..
Gündem

Kızamık salgınına dikkat!

5 Temmuz 2023
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları – Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Sivaslı, son dönemde kızamık vakalarında artış olduğuna dikkat çekti. Hastalıktan korunmak için aşılanmanın önemli olduğunu belirten Dr. Sivasl..
Sağlık

Boy Kısalığı Ve Gelişme Geriliği Testi Medical Point Gaziantep’te

5 Eylül 2022
Medical Point Gaziantep Hastanesi birbirinden önemli yeniliklerle bölge halkına hizmet vermeye devam ediyor. Bu bağlamda çocuklarda büyüme ve gelişme geriliği çocukluk döneminde gerçekleştirilen testler ile tespit edilmektedir. Medical Poin..
Eğitim

SANKO Üniversitesi Dünya Aşı Haftasında Aşı Konusunda Bilgilendirdi

28 Nisan 2022
SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı’ndan Öğr. Gör. Dr. Emine Baş, aşıların enfeksiyon hastalıklarına karşı geliştirilmiş en etkili korunma yönt..
Sağlık

Aşılar Omicron varyantına karşı etkili mi?

12 Aralık 2021
Pfizer ve BioNTech, koronavirüse karşı geliştirdikleri aşının üçüncü dozunun Omicron varyantına karşı etkili bir koruma sağladığını düşündüklerini aç..
Gündem

Bakan Koca açıkladı: Gaziantep turuncu kategoride

20 Eylül 2021
Bakan Koca açıkladı: Gaziantep turuncu kategorideSağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki doz aşı olan illerdeki aşılama oranlarını açıkladı. Gaziantep, yüzde 56.9 ile turuncu kategoride yer aldı. Kentte iki doz aşı olanların oranı yüzde 56.9 ..
Eğitim

“Evlatlarımız için lütfen aşı olalım”

6 Eylül 2021
"Evlatlarımız için lütfen aşı olalım"Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 2021-2022 eğitim öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Yeniden yüz yüze eğitime başlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen..
Gündem

Aşı ya da PCR testi yoksa toplu alanlara girilemeyecek

6 Eylül 2021
Aşı ya da PCR testi yoksa toplu alanlara girilemeyecekBugün itibariyle toplu alanlara girmek isteyenler PCR testi ya da aşılı olmak zorunda.Konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında..
Gündem

Bakan Koca açıkladı! Gaziantep Covid-19 risk haritasında renk değiştirdi

16 Ağustos 2021
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep’te 18 yaş üstü nüfusun aşılanma oranını açıkladı. Bakan Koca açıkladı! Gaziantep Covid-19 risk haritasında renk değiştirdi Bakan Koca, KONYA, NİĞDE ve G..
Sağlık

Ortaokul ve lise öğrencileri aşılanacak mı?

15 Ağustos 2021
Ortaokul ve lise öğrencileri aşılanacak mı?Okulların açılması için hazırlıklar sürerken bu yaş grubunun aşılanıp aşılanmaması tartışılıyor. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, 12-18 yaş arası çocukların aşılanması yönünde tavsiye kararını Ba..
Sağlık

Başkan Fadıloğlu’ndan esnafa aşı uyarısı

4 Ağustos 2021
Başkan Fadıloğlu’ndan esnafa aşı uyarısıŞehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Göllüce Mahallesi sınırları içerisinde hizmet veren esnafı ziyaret etti. Esnafın talep ve sıkıntılarını dinleyen Başkan Fadıloğlu, aşılanmanın önemine..
Gündem

Aşı olmayanlara kısıtlama geliyor

27 Temmuz 2021
 Aşı olmayanlara kısıtlama geliyorÇoğu ülkede aşı olmayanlarla ilgili alınan kısıtlama kararları Türkiye'de de tartışılırken, Bilim Kurulu aşı yaşının 12'ye kadar indirilmesini gündemine aldı. Öte yandan, yeni vakal..
Gündem

Bilim Kurulu üyesinden ‘kısıtlamalara dönebiliriz’ uyarısı

19 Temmuz 2021
Bilim Kurulu üyesinden ‘kısıtlamalara dönebiliriz’ uyarısıBilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, "Sonbahara çift doz aşılarımızı olmuş bir şekilde girmezsek kısıtlamalı hayata geri dönmek zorunda kalabiliriz" uyarısında bulundu. ..
Sağlık

Tahmazoğlu’ndan aşı olun çağrısı

17 Temmuz 2021
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde üçüncü doz Kovid-19 aşısını oldu. Tahmazoğlu’ndan aşı olun çağrısı ..
Sağlık

Gaziantep’te kaç kişi aşı oldu?

16 Temmuz 2021
Gaziantep’te kaç kişi aşı oldu?Gaziantep’te şu ana kadar bir milyon 50 bin doz aşı yapıldığı açıklandı. Hedef ise 3 milyon doz aşıya ulaşmak.Gaziantep’te vaka sayılarındaki düşüş sürerken, aşı olanların sayısı da artıyor. Henüz iste..
Gündem

Türkiye’de yerinde aşı uygulaması gerçekleştirilen ilk AVM SANKO Park

17 Haziran 2021
Türkiye’de yerinde aşı uygulaması gerçekleştirilen ilk AVM SANKO Park“Gaziantep’in alışveriş merkezi” Sanko Park, yine bir ilke imza attı ve Türkiye’de yerinde aşı uygulaması gerçekleştirilen ilk AVM oldu.Esas Gayrimenkul’ün yönetim..
Sağlık

Gaziantep’te kaç kişi aşı oldu?

15 Haziran 2021
Gaziantep'te kaç kişi aşı oldu?Gaziantep'te günlük vaka sayısı henüz 100'ün altına düşme eğilimi göstermezken, korona virüsten korunma yöntemi olarak görülen aşılanma oranında Gaziantep diğer illere oranla daha düşük seviyede olduğu ort..

Köşe Yazarları

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...