Gaziantep’e çok ciddi uyarı

Gaziantep’e çok ciddi uyarı
23 Ocak 2021 01:10 Kaynak : HABER MERKEZİ

Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Gaziantep’e çok ciddi kuraklık uyarısında bulundu. Kentin en riskli 10 il arasında olduğunu açıkladı.

Türkiye genelinde aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 10 ile ciddi kuraklık uyarısı yapıldı.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından Gaziantep’in içinde bulunduğu 10 şehirde riskin bulunduğu kuralık haritası yayımladı. Bu iller arasında ne yazık ki Gaziantep’te yer alıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve NASA’nın yayınladığı haritalarla Türkiye’nin son dönemde yaşadığı ciddi kuraklık tehdidiyle ilgili bir uyarı da WWF-Türkiye’den (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) yapıldı. WWF’in gerçekleştirdiği Su Riski Filtresi çalışmasına göre Türkiye’de 10 kentin küresel ölçekte yüksek su riski taşıdığı açıklandı.

Akarsular ve göllerin sadece barındırdıkları canlılar için değil, insan için de yaşam kaynağı olduğunu belirten WWF Küresel Tatlısu Programı  Başkanı Stuart Orr, WWF’in gerçekleştirdiği Su Riski Filtresi çalışmasına göre küresel ölçekte su riski yüksek şehirlerin arasında Türkiye’den 10 şehrin yer aldığını vurguladı. Orr, bu şehirleri İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Bursa, Mersin, Konya, Adana ve Antalya olarak açıkladı.

Gaziantep’te geçen haftaya kadar hiç yağış düşmemişti. Bir günlük kar yağışı bir benze olsa da üreticiyi ve kent halkını umutlandırsa da kurak hava yeniden başladı. Son 5 yılın en kurak mevsiminin yaşandığı açıklanırken, böyle devam etmesi halinde ciddi sorunlar olacağı belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de ‘Düzbağ Barajı suyu kentimize gelmese, şu anda susuz kalmıştık’ diyerek durumun ne kadar sıkıntılı olduğunu gözler önüne sermişti.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...