GASMEK hayatlara dokunuyor

GASMEK hayatlara dokunuyor
06 Nisan 2021 12:51 Kaynak : HABER MERKEZİ

GASMEK hayatlara dokunuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK), hayatlara dokunmaya devam ediyor. 

YÜZDE 80 BAŞARI

27haber’e konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı M. Abdullah Aksoy, GASMEK kurslarında eğitim alan ve sınava giren kursiyerlerin başarı oranının yüzde 80’lere ulaştığını söyledi. Aksoy, “2020 yılında Tıp Fakültesi kazanan öğrenci sayımız 116 oldu. 3 binden fazla öğrenciyi üniversiteye yerleştirdik” dedi. Aksoy, “İster meslek eğitim amacıyla gelip işe yerleşme hedefiyle eğitim alıyorlar. İsterse de hobi olarak geliyorlar. 30 alan 400 farklı branşta eğitim veriyoruz. Üniversite kazanma başarımız yüzde 80. Sadece 2020 yılında Tıp fakültelerine yerleştirdiğimiz öğrenci sayısı 116.Onlarca diş hekimliği, mühendislikler, diğer üniversiteler de dahil 3  binden fazla üniversiteye yerleştirdiğimiz öğrencimiz var” diye konuştu.

BAŞKANIMIZ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNE İNANIYOR

Aksoy, başkan Fatma Şahin’in eğitime büyük önem verdiğine dikkat çekti. Aksoy, “Bakanımız eğitimde fırsat eşitliğine inanıyor. Ekonomik durumları sıkıntılı olan çocuklar özel okullara gidip özel öğretmenler tutamıyor. Ama, biz belediye imkanları ile bu çocuklara az dokunuşla o zekalarını kullanıp nasıl ekonomiye,  kalkınmaya ve bu şehre kazandırırız gayreti içerisindeyiz. Başkanımız bu konuda çok hassas. Hem o başarılı çocuklara imkan verip,  hem de evlerinde olan kadınlarımızı meslek sahibi yapıp ev ekonomilerine nasıl katkı sağlarız diye çalıştık. Bu konuda önemli yollar aldık” şeklinde konuştu.

33 TESİSİMİZ OLDU

Büyükşehir Belediyesi olarak önemli yol kat ettiklerini belirten Aksoy, “Şu anda 33 tesisimiz oldu. Her dönem on binlerce kişiye eğitim desteği veriyoruz. Pandemi öncesi 7 bin 500 öğrenciye eğitim desteği veriyorduk. Mesleki eğitim kursları ile de her dönem 20 bin kişiye eğitim veriyorduk. Yani her dönem 25 bin kursiyerimiz mevcuttu. Pandemi dolayısıyla sosyal mesafe kurallarına riayet ederek sınıflar yarıya düştü. Şu anda 3 bin 500 öğrenci ve meslek eğitimlerinde de 7 bin 500 kursiyerimiz var. Yeni tesislerimizin de yapımları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İŞE GİREN SAYISI 25 BİNE ULAŞTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı M. Abdullah Aksoy, meslek kurslarında eğitim görüp de işe giren sayısının 25 bini geçtiğini dile getirdi.  Aksoy, “ Tekstil atölyelerimizde eğitim alıp OSB’de çalışan onlarca kadınımız var. Bizden sertifika alıp işe giren çok sayıda kursiyerimiz var. Yüzlerce gencimiz sertifikalarla iş buldular. Onların başarısı bizleri gururlandırıyor.  Doğru yolda olduğumuz görmek ve hayatlara dokunmak mutluluk verici” diye konuştu.

BİZLERİ ÇOK DUYGULANDIRIYOR

Aksoy, derece yapan öğrencilerin evlerine ziyaretler düzenlediklerini belirterek, “Bakın hanımı da derece yapan öğrencilerimize ziyaretlere götürüyoruz. Bir aileye götürdük. Anne okumamış, baba inşaat işçisi. Öğrenci Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazanmış. Duygulandık. O çocuk hem kendini hem ailesini kurtaracak inşallah. İmkanı olmayan bir çocuğa imkan verildiğinde neler başarabildiklerini gördük. Bizim de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gördük” şeklinde konuştu.

YENİ MERKEZLER KURULUYOR

Şu anda Mevlana’da , Karataş’ta, Güzelvadi’de inşaatı devam eden kurs merkezleri olduğuna dikkat çeken Aksoy, “ Bunlar bittiği zaman Gaziantep’te her noktaya sanat eğitim merkezlerimizi kurmuş olacağız.  Gaziantep’in ekonomisine gelişimine katkı sağlayacak değerler yetiştirmeye çalışıyoruz. Başkanımız eğitim konusunda çok hassas. Bizim önümüzü sonuna kadar açıyor. Desteğini esirgemiyor. Gaziantep halkı için bir fırsattı bu. Şu anda özel bir kursun maliyeti 15-20 bin liradan aşağı değil. Açtığımız kurslar hem insanlara değer katıyor, hem de ailelere maddi açıdan avantaj sağlıyor. Kurs merkezlerimizin konseptini de değiştirdik.  İçinde artık sadece  meslek eğitimi değil, hem etüt hem kadınlarımızın gençlerinizin spor yapacağı alanlar, kütüphaneler ve kreşler sağlıyoruz.  Mahalle kreşlerini kuralım dedi. 5 farklı bölgede açtık. 7 farklı bölgede yine kreş açıyoruz. Çok fonksiyonlu alanlara dönüştürdük” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...