• Anasayfa /
  • /
  • Elektrik Mühendisleri Odasından ‘Elektrik kesintisi’ açıklaması

Elektrik Mühendisleri Odasından ‘Elektrik kesintisi’ açıklaması

Elektrik Mühendisleri Odasından ‘Elektrik kesintisi’ açıklaması
20 Ocak 2021 22:39 Kaynak : HABER MERKEZİ

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, bakımsızlıktan çürüyen ağaçların yıkılarak enerji nakil hatlarına zarar verdiğini söyledi.

Arıkan, yıkılarak kesintiye sebep olan ağaçlarla ilgili olarak, “19 Ocak 2021 tarihinde  şehrimizde yağan kar yağışı nedeni ile bazı ağaçların devrilerek, elektrik dağıtım hatlarına zarar vermesi sonucunda şehrin önemli bir kısmı maalesef elektriksiz kalmıştır.

Vatandaşlarımızın bu kış gününde elektriksiz kalmasından dolayı ciddi sıkıntılar  yaşadığını biliyoruz.  Kar yağdığı gün, şehrin ana caddelerinin bazılarını gezdik. İki şey dikkatimizi çekti. Kaldırım veya benzeri yerlerde bazı ağaçlarımızın bakımsız olduğunu, yanlış budama sonucunda ağaçlarımızın eğildiğini, diplerinin asfalt veya betonla kapanmış olduğunu, ağaç köklerinin duvara  ya da yola çok yakın olduğunu gördük. Bundan dolayı ağaçların çürümeye yüz tuttuğunu, gövdelerinin yarıldığını fark ettik. Şehrin birkaç parkını da dolaştık. Dibi toprak olan, beton yada asfaltla kapatılmamış  ve düzgün budanmış olan ağaçların ise düzgün ve yeşil gövdeli olduğunu fark ettik.

 

Hemen meslektaşlarımızla istişare ettik. Ağaçların bu duruma gelme sebebinin yeteri kadar ilgi, itina ve bakım gösterilmediği sonucuna vardık.

Gaziantep’e yağan kar olağan bir kardır. Bunun çok şiddetlisi de yağmıştır. Dün yağan karın istisnai bir olay olmadığını biliyoruz.

Yıkılarak enerji nakil hatlarına zarar veren ağaçlar, uzun süreli kesintiye yol açmıştır.

Buna benzer ve daha şiddetli kar veya rüzgarda, mevcut çürümüş ağaçların elektrik kesintisi açısından bir afete yol açabileceğine endişe ediyoruz.

Söz konusu problemli ağaçların bir an önce islah edilmesi gerekmektedir.

İlimiz merkezinin enerji dağıtım hatları  2. Bölge coğrafi ve iklim şartlarına  göre projelendirilir ve yapılır. Dolayısı ile elektrik kesintilerinin kardan değil, yukarda belirten sebepten kaynaklandığı anlaşılır.

Mevcut hasarın ortadan kaldırılması, şehre biran önce enerji verilmesi için dağıtım şirketinin tüm ekipleri ile sahada olduklarını öğrendik.

Bu olumsuz tecrübeyi değerlendirerek, kamu adına hizmet veren kuruluşların bir B planı olmalıdır. Örneğin ilgili dağıtım şirketlerinin bu alanda çalışan müteahhitlerle ile anlaşarak özel durumlarda(sel, kar, rüzgar,deprem v.b ) bir hizmet anlaşması yapmalıdır” dedi.

 

 

 

 

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...