Büyük Yangında Son Durum

Büyük Yangında Son Durum
29 Temmuz 2024 09:26

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Afet Yönetimi Daire Başkanlığı ekipleri, kentin önemli orman alanlarından olan Dülükbaba Ormanı’nda çıkan yangına toplam 350 personel ve 127 araçla anında müdahale ederek kontrol altına aldı. Ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Orman yangınını söndürme çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye ve Afet Yönetimi Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile GASKİ ekipleri katılırken çalışmalarda arazi aracı, su ikmal aracı ve arazöz, yangın söndürme araçları, takviye araçları ve greyderler kullanıldı. Tüm izinli personellerin göreve çağrılarak müdahaleye katıldığı çalışmada 4 noktada müdahale edilen yangın söndürülürken soğutma çalışmaları devam ediyor.

HELİKOPTER SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK VERDİ

Yangını kontrol altına almak amacıyla Orman İşletme Müdürlüğü, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve OSB ile beraber ortak çalışma yürütüldü. Öğleden sonra çıkan yangının kontrol altına alınması için havadan müdahale amacıyla Orman İşletme Müdrülüğü’nün girişimleriyle helikopter desteği verildi. Tüm kurumların katılımıyla 150 araç ve bin personel söndürme çalışmalarında görev aldı.

YILMAZ: TÜM KURUMLARIMIZLA BERABER BÜYÜK BİR EKİPLE YANGINA MÜDAHALE EDİYORUZ

Söndürme çalışmalarında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Afet Yönetimi Daire Başkanı Cafer Yılmaz, ortak çalışmayla yangını kontrol altına aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Dülükbaba Ormanlarında çıkan yangına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak İtfaiye ve Afet Yönetimi, GASKİ, Fen İşleri ve Kent Estetiği Daire Başkanlığı başta olmak üzere birimlerimizden araçlarımızı sevk ettik. Makine araç parkımızı oraya yönlendirdik. İtfaiyeden yedek ekiplerimizi de çağırdık. 350 personelimiz ve 127 aracımız ile yangına müdahale ediyoruz. Bu araçlarımız içerisinde arazözler, iş makineleri, yangın söndürme araçları, takviye araçlar, greyder ve dozer bulunuyor. Şahinbey, Şehitkamil, OSB ve emniyetten de araç ve personel sevkiyatı yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından da helikopter desteği veriliyor. Helikopter de yangına havadan müdahale ediyor. Tüm kurumlarımızla beraber büyük bir ekiple yangına müdahale ediyoruz.”

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...