Bu Şartlar Sağlam İnsanı Bile Hasta Eder

Bu Şartlar Sağlam İnsanı Bile Hasta Eder
20 Nisan 2022 00:29 Kaynak : Haber Merkezi

Vatandaşlar, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mücahitler Ek Binası’nın Fizik Tedavi Bölümü’nden yakınıyor. Fizik tedavi bölümünde sağlam insan bile hasta olur

HASTANENİN FİZİK TEDAVİ BÖLÜMÜ’NÜ ARAŞTIRDIK

Vatandaşlardan Gazetemizde gelen ihbarlar sonucunda Ayıntab Gazetesi olarak Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mücahitler Ek Binası’nın Fizik Tedavi Bölümü’nü araştırdık. Elde ettiğimiz neticeler sonucunda hastanenin söz konusu bölümünün deyim yerindeyse sağlam insanı bile hasta edeceği sonucuna vardık.

EKSİ 2’DE TEDAVİ UYGULANIYOR

Binanın eksi ikinci katında yer alan Fizik Tedavi Bölümü, gerekli olan şartları taşımıyor. Malzeme ve teçhizat bakımından yeterli olsa da bölüm, özellikle eksi ikinci katta olması nedeniyle beraberinde birçok olumsuzluğu getiriyor. Bu şartların ne hastanenin kimliğine ne de Gaziantep’e yakışmadığını söyleyen vatandaşlar, bölümün daha refah katlardan birine çıkarılması gerektiğini ve hastalara buralarda tedavi uygulanması gerektiğini ifade etti.

HASTALARIN RAHAT HAREKET ETMELERİ GEREKİYOR

Ayıntab Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalarda hem Gaziantep’te hem de bölge illerdeki hastanelerin Fizik Tedavi Bölümleri, yapılan tedavi işlemlerine uygun katlarda hizmet veriyor. Sonuçta bu bölümden tedavi gören hastaların böylesine havasız ve kapalı alanlarda değil de daha rahat hareket edebilecekleri ortamlarda tedavi görmeleri gerekiyor.

YETKİLİLER DE DERT YANDI

Son olarak olarak Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mücahitler Ek Binası yönetimi ile de iletişime geçtik. Bu durumun kendileri ile alakalı olmadığını, bir yere kadar yetkilerini kullanabildiklerini ifade eden yetkililer, ilgili bölümün sağlıklı olmadığını fakat gerekli olan iyileştirmeyi yapmaları için 15 milyon TL civarında bir bütçeye ihtiyaç duyduklarını söyledi. Yetkililer, bölümü vatandaşın sağlığını düşünerek kapatamadıklarını, aksi durumda vatandaşların çok zor durumda kalacağını da sözlerine ekledi.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...