• Anasayfa /
  • /
  • Bakan Koca açıkladı: Koronaya karşı bağışıklığı yakalayabiliriz

Bakan Koca açıkladı: Koronaya karşı bağışıklığı yakalayabiliriz

Bakan Koca açıkladı: Koronaya karşı bağışıklığı yakalayabiliriz
18 Mayıs 2021 20:22 Kaynak : HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin korona virüse karşı toplumsal bağışıklığı yakalayıp yakalayamayacağı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptık. Bakan Koca, bu olasılığın yaz aylarında mümkün olabileceğini söyledi.

Bakan Koca açıkladı: Koronaya karşı bağışıklığı yakalayabiliriz

Türkiye’nin korona virüs mücadelesine ve aşılama uygulamasına ilişkin değerlendirmelere bulundu. Koca, “Haziran ve temmuz aylarında yapılacak aşılarla birlikte, Türkiye’de toplumsal bağışıklık yaz aylarında yakalanabilir” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sinovac aşısıyla ilgili “Bu hafta Çin’den önemli oranda sevkiyat bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Sinovac aşısının Türkiye’de üretilecek olmasıyla ilgili ise Bakan Koca, bir süre daha beklenmesi gerektiğini, birkaç ay içerisinde yapılacak bir süreç olmadığını ifade etti.

BioNTech ile yapılan aşı anlaşmasıyla ilgili de Bakan Koca; Haziran’da 30, Temmuz-Ağustos ve Eylül aylarını kapsayacak 90 milyon dozluk aşı anlaşması yapıldığını ifade etti. Bakan Koca, Uğur Şahin’in Bilim Kurulu’na online olarak katılacağını ve anlaşmanın detaylarını kendisinin anlatacağını dile getirdi.

Fahrettin Koca, aşı takvimindeki hedefin haziran ayı sonunda 18-20 yaş üstü herkesin aşıya erişimini sağlamak olduğunu söyledi. Bakan, haziran ve temmuz aylarında yapılacak aşılarla birlikte, Türkiye’de toplumsal bağışıklığın yaz aylarında sağlanabileceğini söyledi.

Yerli aşıda faz 3 çalışmasının haziran ayı başında başlayabileceğini söyleyen Bakan ayrıca aşının ağustos ya da eylülde hazır olabileceğine dikkat çekti.

Bakan Koca ayrıca “Bugün aşı kampanyasında yeni bir aşamaya geçiyoruz. Yaş sınırlaması olmaksızın tüm ilköğretim öğretmenlerimizi aşı programına almıştık. Şimdi ise 40 yaş üzerindeki tüm branş öğretmenlerimizi aşılamaya başlıyoruz ve bağışıklığı artırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...