Araban’a hayat veren projeler

Araban’a hayat veren projeler
28 Aralık 2020 21:29

Araban’a geldiği günden bu yana 16 projeyi hayata geçiren İlçe Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, ses getirecek yeni projelere daha imza atmak üzere. Mutlu, ‘Huzur Köyü Projesi’ ve ‘Çocuk Akademisi Projesi’ni hayata geçiriyor. Kaymakam Mutlu 27haber’e özel açıklamalarda bulundu.

HUZUR KÖYÜ KURULUYOR

Araban’da hayata geçirdiği 16 proje ile ilçe halkının takdirini kazanan Kaymakam Abdulhamit Mutlu, kimsesiz yaşlılar ve çocuklar için de çok önemli projeyi tamamlıyor. İlçede 130 kimsesiz yaşlı olduğunu açıklayan Mutlu, “16 proje hayata geçirdik. Huzur Köyü projesini hayata geçireceğiz. 130 kimsesiz bakıma muhtaç yaşlımız var. Bunlara villa tarzında evler yapacağız. 2 sosyal tesisimiz olacak. Tatil köyü gibi olacak. Yemek için lokantaya gidecek. Yemeğini yiyecek. Televizyonunu izleyecek. Sohbetini yapacak.  Kendine ait evi olacak. Yürüyüş alanlar, süs havuzları, hobi bahçeleri olacak. En zengin insanların dahi sahip olamadığı bir yaşam tarzı olacak” dedi.

ÇOCUK AKADEMİSİ KURULACAK

Araban ilçesinde çocukları da unutmayan Kaymakam Mutlu, Çocuk Akademisi kurulacağının da müjdesini verdi. Özel İdare Binası’nda bir katı boşalttıklarını ve Çocuk Akademisi Projesi için kullanacaklarını belirten Mutlu, “Çocuk Akademisi kuracağız. Özel idarenin binasının bir katını boşaltıyoruz. Çocukları 5 li gruplar halinde eğitime alacağız. 18 yaşında bir kız evlilik çağına geldiğinde ütü yapmasını bilmiyor. Askere giden yatağını katlamasını bilmiyor. Bitki nasıl yetiştirilir,  yatak nasıl katlanır, her türlü hizmeti vereceğiz. Çocuk liseyi bitirdiğinde ne kadar değişim olduğunu herkes görecek” ifadelerini kullandı.

MİLLET KIRAATHANESİ HİZMETE AÇILACAK

Kaymakam Mutlu Millet Kıraathanesi ile ilgili olarak da, “Millet Kıraathanesi yapacağız. Burada insanların gidip kitap okuyabileceği bir yer yok. 2 aya kadar bitireceğiz. Ücretsiz üyelik yapılacak. Kitap okuyan herkese ücretsiz çay kahve vereceğiz. İnsanlarımız hem birbirleriyle kaynaşacak hem de kitap okuma alışkanlığı kazandıracağız. Çünkü hakimin savcının gazetecinin ilçe halkının gidip kitap okuyacağı nezih bir ortam yok” şeklinde konuştu.

Mutlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “En çabuk düzelmesi gereken şey, yardımlaşma, hayırseverlik ve Türk manevi duygularının azalması en büyük sorundur. Gözle görülebilir elle tutulabilir bir şey değil ama birçok şeyi düzeltebilecek şey. Bir yetim var, kronik rahatsızlığı olanlar var, mağdurlar var. Kooperatifler kurulması lazım. İlk projemiz iyilik ve merhamet kulübü idi. Biz ilk işe bunla ve çocuklarla başladık. Hepsine bisiklet aldık, saat aldık. Elazığ’daki depremzedelere yardım ettik. Bu ilçede yardıma ve birlikteliğe ihtiyaç var.  33 bin nüfusumuz var. Araban’da tek haber olmak isterim. Araban’da herkes iyilik ve merhamet sahibi.1 lira versek 33 bin lir a, 100 lira versek 3 milyon 300 bin lira toplarız. 100 lira versek her yıl bir fabrika kurarız. Kendi özümüze sahip çıkıp birlikteliği sağlamalıyız. En büyük şanssızlığım pandemi süreci. Şu anda yaptıklarımızdan çok cezalar konuşuluyor. Şu ana kadar 30 kişi kaybettik. Keşke daha fazla dikkat etsek ve daha az canımız gitseydi. Ceza yazdığımız birisi bize tepki göstermişti. Neden ceza kestiler diye. Sonra ailesinden birisini kaybedince beni daha iyi anlamışlar. Kaymakam haklı diye. Kaybettiğimiz her insan bizim canımız. Mücadelemiz bu yönde. Hiç kimseyi partisine yaşam tarzına göre ayırım yapmadık. Haklı ve ihtiyaç sahibi isen  yardımın sana ulaşıyor. Sorunların çözülüyor. Güveni oluşturduk. Vatandaş farkında artık, bana yardım veya hizmet gelirken asla ayırım olmadı. İki farklı görüşe hizmet aynı şekilde gidiyor.”

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...