ABB kötü günümüzde yanımızdaydı

21 Mayıs 2024 11:01 Yurt Haber

İslahiye’nin Sesi gazetesinin sahibi Abdullah Bilgiç, Nizip Belediye Başkan adayı Gizem Bilgiç ve AGRT Amaç Radyo’nun sahibi Halef Bilgiç, Anadolu Basın Birliği’ni (ABB) ziyaret etti. Gazeteye yapılan silahlı saldırı sonrası ABB’nin gösterdiği destek için, Genel Başkan Mehmet Bora Zor’a plaket takdim edildi.

Halef Bilgiç, ABB’nin destekleri sayesinde olayın faillerinin yakalanmasına katkı sağlandığını ve meslektaşlarına verilen psikolojik desteklerin büyük önem taşıdığını belirtti. 31 Mayıs’ta yapılacak olan ABB Genel Başkanlık seçimleri öncesinde destek ve moral vermek amacıyla yapılan bu ziyarette, Bilgiçler, Bora Zor’a teşekkürlerini iletti.

“DESTEĞİNİZ GÜÇ VERDİ”
AGRT Amaç Radyo sahibi Halef Bilgiç, ziyaret sırasında şu ifadelere yer verdi:
“Daha önce hiçbir ticari ve şahsi ilişkimiz olmamasına rağmen Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı sıfatıyla kapsamlı bir bülten yayınlamanız ve bunun basın aracılığıyla geniş kitlelere ulaşması olayın faillerinin yakalanması bakımından katkı sağladığını düşünüyorum. Bunun dışında bir gazeteci olarak meslektaşınıza bu şekilde sahip çıkmanız psikolojik olarak ve manevi olarak büyük bir güç ve destek verdi. Sonrasında ise geçmiş olsun ziyaretine gelmeniz bizi ayrıca güç verdi. Biz de size iade-i ziyarette bulunarak hem teşekkürlerimizi iletmiş olmak hem de ilişkilerimizi güçlendirmek istedik.”

“BASIN CAMİASI BİRLİK OLMALI”
AGRT Amaç Radyo sahibi Halef Bilgiç, basın camiasının birbirine daha fazla destek olması gerektiğini vurgulayarak İslahiye’nin sesi gazetesine yapılan ziyareti görmezden gelen basın kuruluşları olduğunu dile getirdi. Halef Bilgiç, “Bu saldırıyı görmezden gelmek çok doğru bir yaklaşım değil. Çünkü bugün bize yapılan yarın başka bir basın kuruluşuna yapılabilir. Bu sebepten basın camiasının birbirine kenetlenmesi gerekiyor. Üstelik ilki darpken ikincisi silahlı saldırıydı. Bu hayati tehlike taşıyan eyleme karşı bir olmak gerekiyor ki bir başkasına yapılmasına cesaret edilmesin.” şeklinde konuştu.

DESTEK VE MORAL ZİYARETİ
31 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanlık seçimleri için desteklerini bildiren Halef Bilgiç, “Genel seçimler için moral vermek amacıyla ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bu konuda maddi ve manevi olarak size destek vermek için her zaman hazırız.” ifadelerini kullandı.

“ABB GAZETECİLERİN KÖTÜ GÜNLERİNDE YANINDA OLACAKTIR”
Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı Mehmet Bora Zor, ziyaret için teşekkür ederek şunları söyledi:
“Kötü günümüzde yanınızda olmamızla ilgili teşekkür etmenize gerek yok. Biz bir basın derneği olarak görevimizi yaptık. Anadolu Basın Birliği gazeteciler arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak için kurulmuş bir meslek örgütüdür. Her konuda olduğu gibi gazetecilerin kötü günlerinde de yanında olacaktır.”

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

BAYRAMLARDA O SEVİNÇ VE SÜRÜR NİMETLERİNİ ŞÜKRE ÇEVİRMEK…

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

ENFLASYON UÇUYOR MU DÜŞÜYOR MU?

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...