25 Aralık Devlet Hastanesi’nde Bir İlk

11 Ocak 2024 10:47 Sağlık

25 Aralık Devlet Hastanesi’nde, Gaziantep’te İlk Kez Kamu Hastanesinde Yapılan Bir Ameliyat Gerçekleştirildi.

İlimizin köklü kurumlarından olan 25 Aralık Devlet Hastanesi, başarılı ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi. Hastanemizde görev yapan Üroloji Uzmanı Op.Dr.Mehmet ÖZTÜRK tarafından 58 yaşındaki ileri derece obez olan hastanın, sol böbreğindeki kitle nedeniyle, kitlenin yeri ve boyutunun riskli olmasına rağmen Radikal Nefrektomi Ameliyatı (tümör ile birlikte böbreğin tamamının çıkarılması) başarıyla gerçekleştirilerek ilimiz kamu hastanelerinde ilk özelliğine sahip oldu.
Riskli vakalardan bir diğeri de sol böbrekte kitleye bağlı kanama olasılığından dolayı gebeliği sonlandırılmış E.S ‘ye başarılı geçen operasyonla “Böbrek Koruyucu Kanser Ameliyatı” yapılarak böbreğe zarar vermeden kanserli doku çıkarılmıştır. Operasyon sonrası yapılan takiplerinde sağlık durumu iyi olan hasta 3. günü taburcu edilmiştir. Ayrıca bir diğer vakada 78 yaşındaki kadın hastaya, sol böbrekte 3 cm kitle nedeniyle “Sol Böbrek Koruyucu Ameliyatı” da ekibimiz tarafından başarılı bir şekilde uygulanmıştır.
Sağlık tesisimizde bu tür ameliyatlar başarılı bir şekilde gerçekleşmektedir. Op.Dr.Mehmet ÖZTÜRK ve tüm ekibimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...