Tarlaları su bastı, çiftçiler perişan oldu

Gaziantep’te beklenen yağış sağanak olarak geldi. Çiftçiler perişan oldu. Tarlalar su baskını nedeniyle sular altında kalınca ekinler zarar gördü.
Tarlaları su bastı, çiftçiler perişan oldu
31 Ocak 2021 17:49 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’te kar yağışı beklenirken dün gece itibariyle gök gürültülü sağanak yağış gelince her taraf sel oldu ve çiftçiler perişan oldu. Tarlalar su altında kaldı.

Gaziantep’te beklenen yağış sağanak olarak geldi. Çiftçiler perişan oldu. Tarlalar su baskını nedeniyle sular altında kalınca ekinler zarar gördü.

Gaziantep’te kar yağışı beklenirken dün gece itibariyle gök gürültülü sağanak yağış geldi. Uzun süre etkili bir şekilde yağan yağmur bir çok noktada tarlaların sular altında kalmasına sebep oldu. Gaziantep – Kilis yolu üzerinde bulunan bazı köylerde sel oluştu. Tarlalar sular altında kaldı. Tarım arazilerinde bulunan tarlalarda meyveler ve sebzeler sular altında kalınca çiftçiler büyük mağduriyet yaşadı. Almalı köyü de zararın en fazla olduğu yerlerin başında geliyor. Arazileri sular altında kalan çiftçiler kendilerine yardım eli uzanmasını bekliyor. Yağış beklediklerini ama bu kadarını beklemediklerini belirten çiftçiler, “Kuraklık nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyorduk. Geçen haftaki kar yağışı ile biraz rahatlamıştık. Yağmur yağması için dua ediyorduk. Ancak bu kadarını beklemiyorduk. Her taraf sel oldu ve ekinlerimiz meyvelerimiz zarar gördü. Zararımız çok büyük. Devlerin bie yardım eli uzatmasını bekliyoruz.” İfadelerini kullandılar.

Mağdur olduklarını dile getiren çiftçiler tarlaya ne ektilerse sular altında kaldığını söylediler. Çiftçiler yılda bir para kazandığını ve bu kazancında bir yağışla heba olduğunu dile getiren çiftçiler, “Burada dereler sorunlu. Tarlalar su oldu. Yağış olduğu zaman hep aynı sorunlar oluyor. Yetkililerin buradaki dereleri düzenlemesini bekliyoruz. Düzenleme olursa zarar bu kadar olmaz. Şu anda mağduruz ve mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştular.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...