Güç Birliği Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Eyüp Can Palta, “Gaziantep’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Gazi’ unvanının verilişinin 100. Yılını ilk günkü heyecan, coşku, onur ve gururla kutluyoruz” dedi.
Palta, Gaziantep’e ‘Gazi’ unvanının verilişinin 100. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.
“Gaziantep’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Gazi’ unvanının verilişinin 100. Yılını ilk günkü heyecan, coşku, onur ve gururla kutluyoruz” diyen Palta, “Gazi şehrimizin büyük destansı direnişini onur ve gururla çocuklarımıza, torunlarımıza anlatmaya ve sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Palta, Gaziantep’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde ‘Gazi’ unvanının verilişinin 100. Yılını büyük bir onur ve gururla kutladıklarını belirtirken, “Gaziantep’in büyük şanlı direnişi Kurtuluş Savaşı’nın sembol şehirlerinden biri olmuştur. Dünyada eşi ve benzeri olmayan bu şanlı direniş tarihin tozlu raflarına ve kitaplarına adını altın harflerle yazdırmıştır. Ayrıca dünyada ‘Gazi’ unvanına sahip tek şehir olan Gaziantep’imizin bu mücadelesi ülkemizin bağımsızlık yolundaki ilerleyişinde diğer şehirler örnek ve büyük moral olmuştur ” dedi.
Palta, “Gaziantep savunması vatan, bayrak, namus, bağımsız ve hür yaşama, iman ve inancından başka bir silahı olmayan Gazianteplilerin, kahramanlık destanının adıdır. Bu destanı onur ve gururla çocuklarımıza, torunlarımıza anlatmaya ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gaziantepliler’i kahramanlık örneği olarak alabilir’ ve
‘Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Gaziantep’i değil, bütün Türkiye’yi kurtardılar’ sözleri Gaziantep savunmasının ne kadar önemli ve büyük olduğunu ortaya koymaktadır. Antep halkı ise ‘Ölürsem Şehit Kalırsam Gazi Olurum’ düşüncesi ve iman gücü ile kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle düşmana karşı 10 ay boyunca tüm zorluklara, imkansızlıklar karşısında düşmana karşı büyük bir mücadele vermiş, 6 bin 317 şehit vermesine rağmen düşmanların bu topraklara ayak basmasına asla ve asla izin vermemiştir” ifadelerini kullandı.
Bu büyük ve şanlı direniş Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, 6 Şubat 1921 tarih 147. Toplantısında, Bakanlar Kurulu Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Fevzi Çakmak Meclis Başkanlığında, Antep isminin Gaziantep olarak değiştirilmesini kapsayan bir önerge sundu. Kabul gören kanun teklifi, 8 Şubat 1921 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Böylelikle Gazi şehrimize 8 Şubat 1921 tarihinde ‘Gazi’ unvanı verildi. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.