• Anasayfa /
  • /
  • Okul kütüphanelerine verilecek kitapların tanıtım lansmanı yapıldı

Okul kütüphanelerine verilecek kitapların tanıtım lansmanı yapıldı

Okul kütüphanelerine verilecek kitapların tanıtım lansmanı yapıldı
01 Mart 2022 19:11 Kaynak : HABER MERKEZİ

 

Gaziantep Valiliği koordinesinde başlatılan “Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor” projesi kapsamında öğrencilerin bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak, okul kütüphanelerinin kitap çeşitliliğini arttırmak amacıyla tüm okullara dağıtılmak üzere temin edilen İş Bankası Kültür Yayınları Kitaplarının tanıtım lansmanı gerçekleştirildi.

Bedreddin Ayni İmam Hatip Lisesi’nde yapılan lansmana Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ile diğer ilgili protokol üyeleri katıldı.

Vali Davut Gül burada yaptığı konuşmada şunları aktardı: “Burada yaptığımız şey şu aslında, güçlü bir yayın grubu olan İş Bankası Yayınlarının kitaplarını öğretmenlerimiz gözden geçirdi. İlkokul, ortaokul ve liselerin seviyelerine göre kitap seçtiler. Bu seçilen kitapları okul türlerine göre Gaziantep’in tamamına kazandırılmış oldu. Bu ve daha önceki projelerle birlikte Türkiye genelinde öğrenci başına düşen kitap sayısının 4 katına çıktık. Biz çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Kendi evlatlarımıza istediğimizi, bütün Gaziantep’in evlatlarına istiyoruz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şöyle konuştu: “600 bin öğrencisi, 4 üniversitesi ve 100 bine yakın üniversite öğrencisi olan gelecekte beşerî sermayesi çok güçlü olan bir şehiriz. Bize düşen şeyde bu çocuklarımızı geleceğe hazırlamak. Akıllı şehir Gaziantep’te kitap çeşitliliğini arttırmak ve kitaba ulaşımı kolaylaştırmamız gerekiyor. Kitap okumak istiyorum ama ulaşamıyorum. Böyle bir şey olmasın herkes her istediği kitaba ulaşsın. Kitaplar kolay ulaşabilir ve çeşitliliği olsun. Çocuklarımız fikren, zikren geleceğe hazırlansın. Bizde destek vermek için buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Okulların 6 Eylül’den bugüne Sayın Bakanımızın, bütün okullarda kütüphane veya kitaplık ile ilgili talimatı olmuştu. Sayın Valimizin öncülüğünde biz bütün okullarımızda kütüphanelerimizi kurduk. Bugün yaptığımız çok özel bir program, bu kütüphanelerimizin zenginleştirilmesi ile ilgili. 140 bini İş Bankası Yayınları olmak üzere toplamda 240 bin adet kitap dağıttık. Bu kitaplarımız her okul türü seviyesinde oldu.”dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerle sohbet edildi. Öğretmenlerin istek ve görüşleri dinlendi.

 

Bir Yorum Bırakın

Benzer Haberler

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...