• Anasayfa /
  • /
  • LGS öğrencileri için 46 bin hijyen paketi hazırlandı

LGS öğrencileri için 46 bin hijyen paketi hazırlandı

LGS öğrencileri için 46 bin hijyen paketi hazırlandı
04 Haziran 2021 23:09 Kaynak : HABER MERKEZİ

LGS öğrencileri için 46 bin hijyen paketi hazırlandı

Gaziantep’te Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı için 46 bin hijyen paketi hazırlandı. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 06 Haziran’da gerçekleşecek Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) öğrencilerin rahat ve güvenli ortamda sınava girebilmesi için hijyen paketleri hazırlandı.  Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan, içinde su, şeker, maske, dezenfektan, ıslak mendilin bulunduğu 48 bin paketin öğrencilerin sınav yerlerindeki sıralarına konuldu. Şehitkâmil İlçesi’nde bulunan Mehmet Emin Zekiye Üstünel Ortaokulu’nda gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, öğrencilerin güvenli bir şekilde sınava girebilmeleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek LGS’ye giren öğrencilere başarılar diledi.

Pandemi sürecinin en başından bu zamana kadar her türlü desteği veren Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerine teşekkür eden Vali Gül,  “Bu zorlu süreçte Fatma Başkanımız ve diğer başkanlarımız bizi, çocuklarımızı, öğretmenlerimizi, vatandaşlarımızı yalnız bırakmadılar.  Hayat devam ediyor ve devam ederken ihtiyaçlar değişiyor. Aslında küçük gibi görünen bu iş hayata, sağlığa dokunan çok önemli bir iş. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne, Şampiyon Başkan’a bu yakışırdı. Bu sınav inşallah çocuklarımızın maske ile gireceği son sınav olur. Özenle hazırlanan hijyen paketinin içerisinde çocuklarımızın suyu, ıslak mendili, şekerleri olmak üzere ihtiyacı olan her şey mevcut. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarı diliyorum” dedi.

Gaziantep Modeli ile eğitimde birçok başarıya imza atıldığını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Biz yola çıkarken çocuk, insan, genç dostu bir şehir anlayışı ile yola çıktık ve pandemi süreci en çok çocuklarımızı, gençleri, eğitimi etkiledi. Onların bu süreçte en az zarar görmesi için bir taraftan tablet dağıttık, internet altyapısı kurduk, okulları güvenli hale dönüştürdük ve şimdi de sınavları güvenli hale dönüştürüyoruz. Çocuklarımız güvenli, huzurlu, başarılı ise biz, şehir huzurlu ve mutluyuz. Öğretmenlerimize de bu süreçteki fedakârlıkları için teşekkür ediyorum. Okullarımız ve sınavlarımız güvenli. Ailelerimiz müsterih olsunlar, evlatlarımız güvenli okullarda sınava girecek. Hocalarımız müsterih olsunlar bütün pandemi ve hijyen şartları sağlandı. Çocuklarımız kalp huzuru ile sınavlara girsinler” diye konuştu.

Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu bu önemli çalışma için emeği geçenlere teşekkür ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, velilerin ve çocukların kafalarında bütün soru işaretlerini bitirecek çok büyük bir organizasyon yapıldığını, her öğrencinin hijyen setlerini sınava girecekleri masalara bırakıldığını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ise güzel bir süreç yakalanarak vakaların düştüğünü, daha çok gayret ile daha güzel günlerin olacağına inandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrenci ve öğretmenler ile bir araya gelinerek değerlendirmelerde bulunuldu.

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında daha önce de Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Güvenli Okul projesi hayata geçirilerek tüm okullara Okulum Temiz sertifikası alınmıştı. Gaziantep bu yönüyle tüm Türkiye’ye örnek gösterilmişti.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...