Kendi kendini dekan olarak atayan rektör konuştu

Kendi kendini dekan olarak atayan rektör konuştu
01 Şubat 2021 12:18 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep Üniversitesi’nde kendi kendini Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak atayan ve gelen tepkiler üzerine açıklama yapan rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, açıklama yaptı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, sosyal medyada yaptığı yazılı açıklamayla “Rektör kendini dekan olarak atadı” iddialarına cevap verdi.  Özaydın, yeni görevlendirme nedeniyle ücret almadığına vurgu yaptı.

Vekaleten yürüttüğü dekanlık görevi için herhangi bir ücret almadığını belirten Prof. Dr. Özaydın, “Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zühal Arda, 8 Ekim 2020 tarihinde yaş haddinden emekli olmuştur. İlgili fakültede, söz konusu tarihte dekanlık görevini üstlenecek profesör bulunmadığı ve idari işlerin aksamaması için vekaleten dekanlık görevini üstlendim. Fakültenin Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayhan Özer hocamızı idari ve akademik işlemlerin yürütmesi amacıyla dekan yardımcısı olarak görevlendirdim. Ayhan Hocamız dekanlık görev alanıyla ilgili işlemleri takip etmekte ben de imzaları atmaktayım. Vekaleten yürütülen dekanlık görevi için tarafıma herhangi bir ücret tahakkuk ettirilmemektedir. Kamuoyuna durulur” ifadelerini kullandı.

Kamu yönetimi bölümünden mezun olan ve ekonomi alanında çalışmalar yapan Prof. Özaydın, “Ben de memnun değilim bu durumdan. Vekâleten idare ediyorum. Ben güzel sanatlar fakültesinin sadece dekanıyım. O işlerden anlamam” dedi. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın ataması, 24 Eylül 2020 tarihinde yapıldı. Göreve başladıktan sonra kendisini güzel sanatlar fakültesine vekâleten dekan olarak atayan Prof. Özaydın, dekanlık görevi için üniversitede profesör bulunmadığını savundu. Prof. Özaydın, “Geldiği zaman atanır. Bir doçent var, onu yardımcım yaptım. İşleri o yürütüyor. Ben anlamam o işlerden, kalkıp da sanat dersine girmem” dedi. Öte yandan üniversitenin sitesinde GSF’deki resim bölümünün akademik kadrosunda bir profesörün olması dikkat çekti.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...