İki Kutuplu Siyasi Anlayışa Son Veriyoruz

İki Kutuplu Siyasi Anlayışa Son Veriyoruz
01 Mart 2024 12:54

İyi Parti Nizip Belediye Başkan Adayı Av.Gizem Büşra Bilgiç “İyi Parti Hür ve Bağımsız Seçime Girme Kararı İle Hedef Alınmış Algı Yönetimlerinin Hedefi Olmuştur”

BİR SİYASİ PARTİNİN KURULUŞ GAYESİ GENEL VE YEREL İKTİDAR OLMAKTIR

Hiçbir Siyasi Parti Başka Bir Partiyi Desteklemek Ve Kazandırmak Gayesi ile Kurulmadı.

İyi Parti Nizip Belediye Başkan Adayı Av.Gizem Büşra Bilgiç seçim kampanyası kapsamında yapmış olduğu görüşmelerde sık sık gündeme getirilen İyi parti yerel seçimde neden Millet ittifakında yer almadı bağımsız seçimlere girdi konusuna açıklık getiren Av.Gizem Büşra Bilgiç “İyi parti hür ve bağımsız müstakil seçime girme kararı aldıktan sonra bazı çevrelerce ve siyaseti dizayn etmek isteyen bir kesimce hedef alınmıştır. Algı yönetimlerinin hedefi olmuştur. Oysa ki bir siyasi partinin kuruluş gayesi ana felsefesi seçimlere girmek genel ve yerel iktidar olmaktır.
Seçimlere girmeme ve aday göstermeme siyasi parti olma gayesi ile bağdaşmamaktadır. Hiçbir siyasi parti başka bir partinin iktidar olması için kurulmamıştır.

Kendisinin iktidar olması yerelde ve genelde ülkeyi yönetmesi için kurulmuştur. Demokrasinin gereği de doğrusu da her partinin kendi adayını çıkartması kendi adayı ve kendi logosu ile seçimlere girmesidir. Seçimlerde partinin ve adayın halkta karşılığını görmesi ve oy potansiyelini bilmesidir. Teraziye çıkıp tartılmasıdır. Bu bir siyasi temel haktır bu hakkı kullanımdan daha doğal bir şey yoktur. Her seçim önemlidir.
Her seçime tarihi bir önem arz edip kurtuluş için tek çare gösterilerek birilerini desteklemeye mecbur bırakmak masa başında siyaseti dizayn etmek isteyen çevrelerin algı yönetimi ve projeleridir. Türkiye’yi iki kutuplu siyasi anlayışa teslim etmek isteyen çevrelerin projeleridir.

Biz bu oyuna gelmeyeceğiz bu oyunu bozacağız. Kendi logomuz ve kendi adayımızla seçime girerek bu oyunu bozduk. Şimdi bu algıyı tersine çevireceğiz. Üstelik bu seçim genel seçim değil yerel seçimdir. Seçim sonucu ne olursa olsun hiç bir şekilde iktidar değişmeyecektir. Seçmenlerimiz kendilerini yönetecek yerel yöneticilerini Belediye Başkanlarını ve Belediye meclis üyelerini seçecekler. O nedenle her parti kendi Adayı ile yarışıp kendi oylarıyla seçimi almalıdır. Yerel seçimlerde partiler kadar adaylarda önemlidir. Bu nedenle yerel seçimi genel seçim havasına getirmemeliyiz.
Seçmenler yerel tüm başkan ve meclis üyesi adaylarını takip ederek programlarını projelerini dinleyerek izleyerek kendilerine güven veren adayları desteklemeli. Seçmenler bağnaz siyasi anlayışla takım tutar gibi oy kullanmamalı.
Tüm adayları takip ederek beğendikleri güvendikleri projelerine önem verdikleri gelecek vaad eden dürüst donanımlı eğitimli birikimli projeleri olan genç ve çalışkan işin ehli olacak adayların önünü açmalıdır.
Eski siyasi anlayışa son verilmeli Nizip’ten başlayarak tüm Türkiye’de siyasete yeni yüzler ve yeni vizyon kazandırılmalı. Eski siyasilerden ve eski bilindik yüzlerden Türk siyaseti de Nizip siyaseti de kurtulmalıdır. Nizip’te yeni yüz ve yeni vizyon sahibi aday olarak sadece ben varım.
Diğer üç siyasi aday da eski siyasilerdir.
Eski siyasilere çağrım şudur herkesin bir dönemi vardır. Dönemi bitenler demokratik bir olgunlukla siyaset sahnesinden kendiliğinden çekilmelidir. Siyaset bir ticaret değildir. Ticari bir iş değildir. Meslek değildir. Devleti ve Milleti yerelde ve genelde yönetme sanatıdır. Belli yaşa gelen siyasi büyüklerimiz bu görevlerini sonlandırmalı köşelerine çekilerek onursal başkanlar olarak milletvekili ve bakanlar olarak kalmalıdır.
Bir bilen danışılan olmalıdır. Partilerde bu değerlerden tecrübelerden bir bilen kişiler olarak faydalanmalıdır. Ancak yönetim kesinlikle enerjisi ve sinerjisi yüksek daha hızlı kararlar alıp uygulayabilen gençlere ve kadınlara bırakılmalıdır.
Kadınlar ve gençler daha yaratıcı fikir ve projelerle daha başarılı çalışmalara imza atacaklarından hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Bende hem genç hem de kadın olarak mevcut tüm adaylardan NİZİPİ DAHA İYİ VE DAHA GÜZEL YÖNETİRİM.TÜM ADAYLAR İÇİNDE NİZİP İÇİN EN İYİ EN İDEAL ADAYIM. Seçmenlerimiz bir şans ve fırsat verirlerse bunu en güzel şekilde ispatlarım. Nizipe bugüne kadar yapılmamış bir çok yeni hizmetlere imza atarım. Tüketen değil üreten bir belediyecilik modern yemyeşil pırıl pırıl bir Nizip olur. İlçemiz Türkiye’de örnek bir ilçe olur. Sosyal Belediyecilik ve gençlerin ve kadınların sosyal yaşam alanları olur. Nizipte devrim nitelikli projelere imza atmak inşallah bize nasip olur.”dedi
Bilgiç bugün yaşanan sıkıntıların temelinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yattığı bu sistemle Türk siyasetine yön vermek isteyenlerin çoğulcu demokratik katılım ve yönetim yerine iki kutuplu bir yönetim getirilmek ve benimsetilmek istenmektedir. Bu Türkiye’nin ve Nizipin hayrına değildir.
Bu nedenle genel Başkanımız sayın Meral Akşener hür ve bağımsız müstakil seçim çıkışı ile bu oyunu bozmuştur. İki kutuplu siyasi anlayışa son vermiştir.Tüm partilere demokratik yarışın önü açılmıştır. Şimdi bizlere düşen görevde bu oyunu bozmak bu algıyı tersine çevirmektir. Bu nedenle iyi partiye gönül vermiş gençler ve kadınlar sizleri seçim koordinasyon merkezine bekliyorum. Gelin birlikte çalışalım birlikte başaralım. Gelin gençlik A takımımız Kadın A takımımız içerisinde yerinizi alın. Bu meşakkatli seçim sürecini birlikte yürütelim bir olalım beraber olalım birlikte başaralım. “

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...