• Anasayfa /
  • /
  • Gaziantep’te yasaklar geri mi geliyor? Vaka sayıları artıyor

Gaziantep’te yasaklar geri mi geliyor? Vaka sayıları artıyor

Gaziantep’te yasaklar geri mi geliyor? Vaka sayıları artıyor
06 Mart 2021 18:47 Kaynak : HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayılarını içeren haritayı paylaştı. Gaziantep’in 9 puan arttığı gözlendi.

Gaziantep’te yasaklar geri mi geliyor? Vaka sayıları artıyor

Gaziantep’te vaka sayılarında artış sürüyor. 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayıları 9 puan artarken, kentte yeniden yasakların gelip gelmeyeceği tartışılmaya başladı. Böyle devam etmesi halinde yasaklar geri geliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayılarını içeren haritayı paylaştı. Gaziantep’in 9 puan arttığı gözlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kontrollü normalleşme için illerimizin 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli” açıklamasını yaptı.

Bakan Koca, “Kısıtlamaların azalması, kurallara uymanın ödülüdür. Kurallara uyalım. Beklediğimiz Cumartesilerin ilki! Devamı, kıymetini bilmemize bağlı. Zor günlere dönüş yolunu kapatalım: Dışarı çıkıyorsak, maske takalım. Mutlu Cumartesi! Hata yaparsak, bir hafta on gün sonra üzülürüz. Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz” açıklamalarında bulundu.

Açıklanan tabloya göre Gaziantep’te de korona virüs vaka sayılarının hızla arttığı gözlendi. Kentte normalleşme sonrasında sokaklar dolarken vatandaşların sorumsuzca hareket ettikleri gözden kaçmadı. Yetkili ağızlar tek tek uyarılar yapmaya başladı. Cumartesi günü Gaziantep’teki kalabalık manzaraları pes artık dedirtti. Özellikle çarşı merkezi ve parklar dolup taştı. Artışın sürmesi halinde Gaziantep’te yasakların yeniden gelebileceği konuşuluyor. Şu anda tartışılan konu yasaklar geri mi geliyor?

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...