Gaziantep’te Türkiye rekoru sevinci

Gaziantep’te Türkiye rekoru sevinci
06 Şubat 2021 19:16 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep’in yetiştirdiği sporcu Süreyya Yıldız, 800 metre U18 Salon Şampiyonası’nda Türkiye rekoru kırdı.

800 metre U18 Salon Atletizm Şampiyonası’nda Gaziantep TOHM sporcusu Süreyya Yıldız 2:10.08 derecesiyle yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sosyal medya hesabından “Gaziantep’imizin yetiştirdiği sporcumuzdan salon Türkiye Rekoru!, 800 Metre’de Gaziantep TOHM sporcumuz Süreyya Yıldız 2:10.08 derecesiyle yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Sporcumuz ve antrenörümüzü başarılarından ötürü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” paylaşımı ile Gaziantep’e sevindiren haberi verdi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de başarılı sporcuyu kutladı. Gül mesajında, “Süreyya Yıldız kardeşimizi tebrik ediyor, destek veren herkese teşekkür ediyorum” açıklaması yaptı.

İstanbul’da 5-7 Şubat 2021 günlerinde gerçekleşen ve geçen yıl kaybettiğimiz eski İstanbul İl Temsilcisi Selahattin Yıldız’ın anısına düzenlenen şampiyonada Süreyya Yıldız Gaziantep’i sevindirdi.

Turkcell Türkiye Büyükler ve U20 Atletizm Şampiyonası için 1200’ün üzerinde atlet başvurdu.

Uluslararası nitelikte olan şampiyonada Azerbaycan, Özbekistan, Lübnan, Kuveyt, Kırgızistan, İspanya, Irak, İran ve Gürcistan’dan gelen 18 atlet de misafir olarak ter döktü.

Yarışmalar, aynı zamanda 13 Şubat’taki Balkan U20 Salon ve 20 Şubat’taki Balkan Büyükler Salon Şampiyonası için de seçme niteliği taşıyor.

Son yılların en geniş katılımlı şampiyonasında Covid-19 önlemleri uyarınca seyirci alınmayacak, sporcular ise yarışmaları sonrasında salondan ayrılacak. Organizasyon, aynı zamanda 2023’te aynı tesiste yapılacak olan Avrupa Salon’un ilk önemli provası anlamına da geliyor.

 

 

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...