• Anasayfa /
  • /
  • Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nde yeni başkan Bora Kanevetçi oldu

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nde yeni başkan Bora Kanevetçi oldu

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nde yeni başkan Bora Kanevetçi oldu
27 Mart 2021 18:08 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nde yeni başkan Bora Kanevetçi oldu

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin 18’nci Olağan Genel Kurulu sonunda Bora Kanevetçi yeni başkan oldu.

Yapılan seçim sonrasında Bora Kanevetçi 627, Ömer Kantar ise 352 oy aldı.

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin (GAİMDER) 18. Genel Kurulunda heyecanı sona erdi. İki adayın yarıştığı genel kurulda Bora Kanevetçi, kullanılan oyların 627’sini alarak yeni başkan oldu. Ömer Kantar ise 352 oyda kaldı.

Dün başlayan genel kurulda adaylar konuşmalarını yaptılar. Bora Kanevetçi konuşmasında, “Müteahhitler takdire şayan bir şekilde her zaman desteklenmelidir. Biz ayrıca yerinde kentsel dönüşüm olması gerektiğini savunuyoruz. Böylece insanları aidiyet hissettikleri alanlarda daha iyi koşullarda yaşayabilecek alanlar yaratmak mümkün. Kentsel dönüşüm özel sektör eliyle de yapılırsa daha hızlı dönüşüm sağlanır” dedi.

Ömer Kantar da, müteahhitlerin ülke ekonomisine en fazla istihdam ve gelir sağlayan iş kollarından birisi olduğunu dile getirdi. Kantar, “Uzun yıllardan beri müteahhitlik yapan, vizyon projelere imza atan birisi olarak sorunları biliyorum. Çözüm yollarını da biliyoruz. Özellikle kamu kurumları ve belediyelere ödemek zorunda kaldığımız ücretlerin sürekli katlanarak artması bizleri zor durumda bırakıyor” diye konuştu.

Yeniden aday olmayan mevcut başkan İbrahim Apa ise Gaziantep, son 20 yılda 2 kat nüfus olarak büyüdü. Bu büyüme de bazı sorunları beraberinde getirdi. İnşaat malzemelerine  gelen fiyat artışları büyük sorun. Türkiye’de demirin yüzde 80’iithal yollardan üretiliyor. Üretilen bu demir, geçen ay 250dolar idi. Şu anda ise 450 dolar civarında. Bu artışlar geri dönmüyor. Çimento ve betona gelen artışları kabul etmemiz mümkün değil. Geçen yıl 6 defa zam geldi. Maliyet artışları konusunda biran önce çözüm bulunmalı” dedi.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...