GAÜN Ayakkabı Test Laboratuvarı açıldı

GAÜN Ayakkabı Test Laboratuvarı açıldı
27 Haziran 2021 09:52 Kaynak : HABER MERKEZİ

GAÜN Ayakkabı Test Laboratuvarı açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan ‘Akredite Ayakkabı Test Laboratuvarı’ nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Bakan Varank, “Böyle bir işe Gaziantep Üniversitesi’yle birlikte vesile olmaktan memnunuz” dedi.

Varank, Gaziantep’in ayakkabı sektöründe oldukça gelişmiş bir kent olduğunu vurguladı. Bakan Varank, “Bundan önce ayakkabı üreticilerimiz testlerini başka şehirlerde gönderip yapıyorlardı. Artık Gaziantep’te üretilen ayakkabıların tersleri burada yapılacak. Bu şehrimize ve sanayimize yoğun hizmet verecek bir laboratuvar. Böyle bir işe Gaziantep Üniversitesi’yle birlikte vesile olmaktan memnunuz. Laboratuvarımız şehrimize, ülkemize ve ekonomimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

SADECE GAZİANTEP DEĞİL DİĞER BÖLGELER DE YARARLANACAK

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ise Gaziantep Üniversitesi’nin eğitim-öğretimin yanı sıra, topluma fayda sağlayan çalışmalar sürdürdüğünü belirterek katma değer yaratacak hizmetler vermeye devam edeceklerini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Özaydın, Türkiye de yaklaşık 900 meslek yüksekokulu olduğunu bunlardan sadece 11’inin organize sanayi bölgelerinde ve bunların içeresinde de yalnızca Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nda ‘Trimester’ eğitimi verildiğini söyledi.

Sanayinin hangi dallarda teknik ve elemana ihtiyacı varsa o konuda programlarla öğrenciler mezun ettiklerini belirten Prof. Dr. Özaydın, “Üniversite ile sanayi arasındaki bağları örmeye devam edeceğiz. Üniversite sanayi kapsamında çalışmalarımız artarak, gelişerek devam ediyor devam etmekte. Bu kapsamda yapılan işbirliklerin birisi AkrediteAyakkabı Test Laboratuvarıdır. Sanayicilerimize doğrudan hitap eden, şehrimizin ve bölgemizin ihtiyacı olan ayakkabı test laboratuvarının üniversitemizin eş finansmanı ve İpekyolu Kalkınma Ajansının mali destekleriyle kurmuş olmamızdan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin ayakkabı sektöründe önemli merkezlerinden birisi olan Gaziantep’e akredite ayakkabı test laboratuvarı olması yalnızca Gaziantep’in değil diğer bölgelerden yararlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Arif Özaydın konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sektörün hizmetinde olan Akredite Ayakkabı Test Laboratuvarı kurulduğu günden bu yana ayakkabı ve terlik üreticilerine hizmet vererek, yenilikçi bakış açısıyla, şehrimizin ve bölgemizin ihtiyacını karşılayamaya devam ediyor. Sektörün gelişmesine Meslek Yüksekokulunun tüm imkanlarıyla destek vermektedir. Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nun vizyonunu sürekli geliştirerek eğitim-öğretimin yanı sıra, üniversite-sanayi arasındaki bağlarını, daha da güçlendirmek için çalışmaya devam etmektedir.”

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...