Evlerde pişirdiler, iftarda dağıttılar!

03 Nisan 2023 02:20 Gündem

Merkezi Gaziantep’te bulunan Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği mensupları, evlerinde hazırladıkları yemekleri iftarda Pazarcık ilçesinin Evri köyünde yaşayan vatandaşlara ikram etti.
Gaziantep’in en etkin sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Tilkiler Köyü Derneği örnek bir uygulamaya imza atıyor. Depremin merkez üssü Pazarcık ilçesine bağlı bir köy olan ve nüfusunun önemli bir kısmı Gaziantep’te ikamet eden Tilkiler köyü mensupları, deprem felaketinden fazla etkilenmemeleri nedeniyle, depremin ilk gününden beri Pazarcık merkezi ve yıkıma uğrayan Pazarcık’a bağlı köylere yardımlarını devam ettiriyorlar. Dernek mensupları, evlerinde hazırladıkları yemekleri de depremzedelere ulaştırıyor.
EVRİ, DEPREMDE 60’TAN FAZLA CANINI KAYBETTİ
Pazarcık’ın Evri köyünde aşevi kurulmadığı, köyde yaşayanların yemek sıkıntısı yaşadığı bilgisi üzerine Tilkiler Köyü Derneği’nin çağrısı üzerine dernek üyeleri evlerinde hazırladıkları yemekleri İftar lokması olarak Pazarcık’a bağlı Evri köyüne ulaştırdılar. Deprem felaketinde 60’ın üzerinde insanın yaşamını yitirdiği Evri Köyü ile Tilkiler Köyü’nün bu dayanışması ülkemizdeki kardeşlik duygularının gelişmesine önemli bir katkı sundu.
YARDIMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Tilkiler Köyü Derneği Başkanı Av. Tarık Alpdoğan, evlerde yapılan yemeklerin iftarda Evri köyünde yaşayanlara dağıtılması ile ilgili yaptığı açıklamada, “Derneğimiz depremin ilk gününden bu yana depremzedelerin ırkına, inancına ve kimliğine bakmaksızın depremzedelerin yaralarını sarmak için yoğun bir faaliyet sürdürmektedir. Erzak, kıyafet ve ihtiyaç maddelerinin dağıtımının yanında, çocuklara ve kadınlara yönelik aktiviteler de gerçekleştirmektedir” dedi.
ALMANYA’DAN DA DESTEK GELDİ
Depremden hemen sonra başlayan yardımların devam ettiğini hatırlatan Başkan Av. Tarık Alpdoğan, şöyle devam etti:
“Çadırlarda ve zor koşullarda yaşayan vatandaşlarımız aşevlerinden hep aynı tarz yemekler geldiğini, özellikle ev ve fırın yemeklerini özlediklerini beyan ettiler. Bunun üzerine köylülerimizin evlerinde yaptıkları yemekleri Pazarcık ilçe merkezindeki çadır kentlerde ve ara sokaklarda kurulan çadırlarda yaşayan vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bunu da düzenli hale getirdik. Bu arada Evri köyümüzde aşevi kurulmadığını ve yemek sorunu yaşandığını öğrendik. Bunun üzerine köylülerimizin yine evlerinde hazırladıkları yemekleri ve Almanya Tilkiler Derneğinin yaptırdığı lahmacunları Evri köyüne götürmeye karar verdik. Ramazan ayı içinde bulunmamız ve bu köydeki birçok depremzedenin oruç tutması nedeniyle yemek dağıtımını İftar vaktine denk getirdik. İftardan birkaç saat önce köyün ücra yerlerinde yıkılmış evlerin üzerine kurulan çadırlarda kalan depremzedelere lokmalarımızı ulaştırdıktan sonra köy merkezindeki çadırlarda kalan depremzedeler için de iftar saatinde taziye evinde buluşma çağrısı yaparak İftarda bir araya geldiğimiz depremzedelerle, getirdiğimiz lokmalarla oruçlarını birlikte açtık. Hem depremzedeler çok memnun kaldı, hem de biz onların memnuniyeti karşısında çok mutlu olduk.”
9 NİSAN’DA VAKIFLI KÖYÜNDEYİZ
9 Nisan’da da Hıristiyanların paskalya bayramı olması nedeniyle Türkiye’nin son Ermeni Köyü olan Hatay’daki Vakıflı köyüne de yardıma gideceklerini ifade eden Başkan Av. Tarık Alpdoğan, “72 milleti bir tutan bir inanç felsefesinden gelen biz Tilkililer Köyü mensupları, insanların din, mezhep, dil ve milliyetlerine bakmadan yardımlarına koşmaya devam edeceğiz. Hak destek olan, emek veren tüm canlarımızdan razı olsun. Hızır tüm canlarımızın yar ve yardımcısı olsun” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu Haberi Yorumlayın..

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İYYAKE NA’BUDU “(-نَعْبُدُ-يَّاكَl-)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Hakan Esen

Bayramınız Bayram Olsun

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...