böbrek etiketine sahip içerikler sıralanmıştır.
Sağlık

Bitkisel Ürünlerin Böbreklere Zararları

16 Ocak 2024
Uzman Doktor Büyükbakkal, Bitkisel Ürünlerin Böbrek Üzerindeki Olası Zararlarına Dikkat Çekti Böbrekler yapıları ve işlevleri nedeniyle toksisite riskine en fazla açık olan organ durumundadır. Nefrotoksisite; böbrekte toksik kimyasallar ..
Sağlık

25 Aralık Devlet Hastanesi’nde Bir İlk

11 Ocak 2024
25 Aralık Devlet Hastanesi’nde, Gaziantep’te İlk Kez Kamu Hastanesinde Yapılan Bir Ameliyat Gerçekleştirildi.İlimizin köklü kurumlarından olan 25 Aralık Devlet Hastanesi, başarılı ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi. Hastanemizd..
Sağlık

Böbrek Sağlığı Ve Oruç

2 Nisan 2023
Medical Point Gaziantep Hastanesi Nefroloji Uzm. Dr. Mehmet Büyükbakkal Ramazan ayında kronik böbrek hastalarının polikliniklere gelerek oruç tutmak ve iftar, sahur gibi özel anları aileleri ile birlikte geçirmek için hekimlere danışmak mak..
Sağlık

Depremler Aynı Zamanda Böbrek Afetleridir

10 Mart 2023
Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Başhekim Prof. Dr. Ekber Şahin öncülüğünde Nefroloji Uzm. Dr. Mehmet Büyükbakkal tarafından kronik böbrek yetmezliğine dikkat çekildi. Bu bağlamda 9 Mart Dünya Böbrek günü için hastane lobisinde stant k..
Gündem

ANKA’da işlev görmeyen böbreğe laparaskopik cerrahi ile müdahale

26 Eylül 2022
Karın bölgesinde şişlik, şiddetli ağrı, idrarda kanama ve tansiyon yüksekliği gibi şikayetlerle Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne başvuran hastanın muayene bulguları neticesinde böbreğinin işlev göremez hale geldiği tespit edildi. Hasta için..
Sağlık

Bölgedeki İlk Çapraz Böbrek Nakli Sanko’da Yapıldı

19 Haziran 2022
SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezinde (transplANTEPSANKO), bölgede ilk çapraz böbrek nakli gerçekleştirildi. Gaziantep’te ve İskenderun’da yaşayan, alıcı ve verici..
Sağlık

Böbrek sağlığı için 7 öneri

23 Temmuz 2021
Böbrek sağlığı için 7 öneriBöbrek hastalıklarından korunmak için sağlıklı beslenmek, ideal kiloda olmak ve düzenli egzersiz yapmak çok önemli. Böbrek sağlığı için önemli önerilerde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Nefro..
Sağlık

Sigara ve obezite böbrek kanserinin en önemli nedenlerinden

30 Haziran 2021
Sigara ve obezite böbrek kanserinin en önemli nedenlerindenBöbrek kanseri, ürolojik kanserler arasında en sık görülen ilk 3 kanser arasında yer alıyor. Böbrek kanserine neden olan etmenlerin başında sigara ve tütün ürünü kullanımının ge..
Sağlık

Diyabet ve tansiyon böbrekleri vuruyor

17 Mayıs 2021
Diyabet ve tansiyon böbrekleri vuruyor Bazı organlarımızı sadece ağrıdıklarında fark ediyoruz, böbrek de bu organların başında geliyor. Oysa sağlığımız için böbreklerimiz çok önemli. Böbrek rah..
Sağlık

Ramazan’da böbrekleri susuzluktan korumanın yolları

20 Nisan 2021
İnsan vücut ağırlığının yaklaşık yüzde 60’ını oluşturan ve insan yaşamı için vazgeçilemez bir beslenme ögesi olan su, idrar yapma, dışkılama, terleme gibi yollar ile atık maddelerin vücuttan u..
Sağlık

Medical Park Gaziantep’ten ‘ iyi bir yaşam için sağlıklı böbrekler’ mesajı

12 Nisan 2021
Medical Park Gaziantep’ten ‘ iyi bir yaşam için sağlıklı böbrekler’ mesajıMedical Park Gaziantep Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Mehmet Büyükbakkal Nefroloji Polikliniğinde en sık böbrek yetmezliği tedavisi ile ilgilendiklerini belirtti...
Sağlık

30 yıldır çektiği ağrılardan ANKA’da kurtuldu

1 Mart 2021
30 yıldır ağrı çeken 56 yaşındaki Medine Göçmen, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik'in başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği Perkütan Nefrolitotomi ameliyatı (kapalı böbrek taşı ameliyatı) sayesinde sağlığın..

Köşe Yazarları

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...