• Anasayfa /
  • /
  • Deprem bilimci sıradaki şehri söyledi! İstanbul değil!

Deprem bilimci sıradaki şehri söyledi! İstanbul değil!

Deprem bilimci sıradaki şehri söyledi! İstanbul değil!
17 Mart 2023 21:18 Kaynak : Teknolojioku

Maraş depremini 3 gün önce bilen deprem bilimci sıradaki şehri söyledi! İstanbul değil!

Bu aralar herkes büyük İstanbul depremini konuşuyor. Fakat İstanbul’dan da önce yıkılması muhtemel olan başka bir şehir var. Maraş depremini bilen o isim, sıradaki şehrin ismini açıkladı.

Bilindiği üzere 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta 2 büyük yıkıcı deprem gerçekleşti. Son verilere göre bu depremde 45 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bu depremi 3 gün öncesinde haber veren deprem bilimci Frank Hoogerbeets bir anda en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

Aslına bakılırsa, Türk deprembilimciler de bu bölgede büyük bir deprem bekliyordu. Hatta Prof. Naci Görür iki yıl öncesinde bu bölgede büyük bir deprem olabileceğine dair uyarılarda bulunmuştu. Fakat Hoogerbeets’in depremin yalnızca 3 gün öncesinde bir paylaşım yapmış olması, bu ismi ön plana çıkardı.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Prof. Naci Görür, Kahramanmaraş depreminden hemen sonra Adana’yı uyarmıştı. Bu bölgede de 7’nin üzerinde bir deprem beklediğini söyleyen Görür’ü Hollandalı deprem bilimci de onayladı.

Frank Hooherbeets’te Adana’da 7’nin üzerinde bir deprem beklediğini açıkladı. Hatta deprem uzmanına göre bu şehirde gerçekleşmesi beklenen deprem İstanbul depreminden daha yakın.

Hali hazırda herkes sıradaki depremin İstanbul’da gerçekleşmesini bekliyor. Fakat Maraş depremlerinden ötürü, Adana’daki fay hattında stres maksimum seviyeye ulaşmış durumda. Dolayısıyla uzmanlar bu bölgedeki halkın da tedbirli olmasını istiyor.

Elbette şunu unutmamak gerekiyor. Türkiye bir deprem bölgesi ve önümüzdeki süreçte farklı şehirlerde depremler olmaya devam edecek. Bunun için de kimsenin tedbiri elden bırakmaması gerekiyor.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...