Daha temiz bir Gaziantep için

Daha temiz bir Gaziantep için
21 Mayıs 2021 09:03 Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanı Müslüm KEKLİK, Temiz Hava Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Daha temiz bir Gaziantep için

Başkan keklik, yapılan tüm çalışmaların şehrimizin hava kirliliğinin önüne geçmeye yönelik olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Gazi şehrimizde Temiz Hava Eylem Planı iştirakçilerinden olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Odamız tarafından ortaklaşa yürütülen denetimler sonucunda 2019 yılında 69 işyerinden 186 ton katı yakıta el konularak toplamda 181.185 TL idari para cezası yaptırımı uygulanmıştır. 2020 yılında da 169 iş yerinden 382 ton katı yakıta el konularak toplamda 229.877 TL idari para cezası yaptırımı uygulanmıştır.” dedi.

İlgili kurumlarla yürütülen denetim çalışmalarının işleyişinden de bahseden başkan KEKLİK; ”Odamıza gelen şikayetler anında ilgili kurumlarımıza iletilerek Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının ilgili genelgelerinde belirtilen kriterle uymayan kömür satıcıları hakkında tespit yapılarak cezai işlem uygulanmaktadır. Bu sayede hem Hava Kirliliği ile mücadele kapsamında tüm kriterleri karşılayan kömürlerin satışını yapan esnafımızın ekmeğine sahip çıkıyoruz hem de şehrimizin hava kirliliğine karşı yürüttüğümüz mücadelemize devam ediyoruz. ” diye konuştu.

Bu mücadelenin şehrimizin temiz havası için yapıldığını dile getiren başkan KEKLİK, açıklamasını  “Bugüne kadar yaptığımız tüm mücadele şehrimizin havasını daha temiz hale getirmek amacına hizmet etmek için yürütülmüştür. İlgili kurumlarla birlikte yapacağımız çalışmalar ile bundan sonraki süreçlerde de Gazi şehrimizin havasına ve dolayısıyla hemşerilerimizin sağlığına yönelik kaçak-korsan satış yapanlara göz açtırmamaya devam edeceğiz. ” diyerek sonlandırdı.  

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

Ve yalnızca Sen’den yardım dileriz.” (Fatiha,5)

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...