• Anasayfa /
  • /
  • CHP İl Başkanı Uçar: Covid-19 için radikal kararlar alınmalı

CHP İl Başkanı Uçar: Covid-19 için radikal kararlar alınmalı

CHP İl Başkanı Uçar: Covid-19 için radikal kararlar alınmalı
08 Nisan 2021 20:19 Kaynak : HABER MERKEZİ

CHP İl Başkanı Neşet Uçar, korona virüse karşı derhal önlemler alınması gerektiğini belirterek çözüm önerilerini sıraladı.

CHP İl Başkanı Uçar: Covid-19 için radikal kararlar alınmalı

Uçar, Covid 19 salgınının yenden tırmanışa geçtiğini ve halkımız arasında telafisi güç ve imkansız zararlar doğuracak şekilde yaygınlaştığını söyledi.

Uçar, Gaziantep’in bir haftadan fazla süredir yüksek risk kategorisinde olduğunu belirterek,  “Tedbirlerin alınmaması vatandaşımızı bu illet hastalık karşısında çaresizliğe sürüklemekte ve yalnız bırakmaktadır. Oluşabilecek can kaybını en aza indirgemek ve halkımızın sağlığını koruyabilmek için yetkili makamların radikal kararlar almaları kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir.

Bu kapsamda Gaziantep Valisi Sayın Davut GÜL elinde bulunan yetkiler kullanarak İl Hıfzısıhha Kurulunu derhal toplamalı, artan hasta sayısının önüne geçebilmek için alınmış tedbirler gözden geçirmeli ve yen önlemler hayata geçirmelidir. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasakları hafta içi de zorunlu bir takım istisnalar harç olacak biçimde hafta ç de uygulanmalıdır. Daha evvel sağlık bakanlığı korona virüs bilim kurulu tarafından tespit edilen iş yerler harç tüm ş yerler kapanmaya tabi olmalı, zaman içerisinde genişletilen istisnalar 2020 yılı mart ayındaki haline geri dönmelidir. İş yerler kapanan esnaf ve emekçilerimizin geçimlerin sağlamaları için gerekli ayni ve nakdi yardımlar Valilik tarafından sağlanmalıdır” dedi.

Hali hazırda Eğitim ve Öğretme devam eden tüm eğitim kurumları istisnasız olarak kapatılmalı ve tüm öğretmenlerimiz aşılanana kadar eğitme verilen ara devam etmelidir. Uzaktan eğitim konusunda pek çok öğrencimiz gerekli donanıma sahip olmadığı gibi, internet servis sağlayıcıları eğitim için kullanılacak internet ihtiyacını yeterince desteklememektedir. Öğrencilerimizin uzaktan eğitim için gerekli donanıma erişiminin sağlanması, eğitim için kullanılacak internete tüm ailelerin erişiminin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Başta kamu daireler tarafından düzenlenen ve zorunluluk arz etmeyenler olmak üzere; Kapalı veya açık alanlarda yapılacak her türlü toplu organizasyonlar derhal durdurulmalı ve yüksek risk ortadan kalkana kadar bu organizasyonlar yasaklanmalıdır.

Toplu ulaşım araçların yolcu kapasiteler 2 metrekareye br yolcu düşecek şekilde yenden belirlenmeli ve seferler buna göre artırılmalıdır.

Karantina sürelerini tamamlayan vatandaşlarımıza belirtiler devam etmese de test yapılmalı ve negatif test sonucu halinde karantinalar sona ermelidir.

KYK yurtları arzu eden vatandaşlarımız için kullanıma açılmalı ve evde tedavi gören vatandaşlarımızın talebi halinde tedavisine yurtlarda devam edebilme imkanı sağlanmalıdır.

Salgından ekonomik anlamda en çok etkilenenler küçük işletmeler ve emek kesimlerdir. Bir yılı aşkın süredir devam eden salgın boyunca devletimiz ne esnaf için ne de yurttaşlarımız için gerekli ekonomik desteği sağlamamıştır. Vergilerde indirim sağlanması bir yana, kurumlar vergisi gibi vergilerde artış yapılması gündemdedir.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...