Boykot Başarılı Oldu Mu

Boykot Başarılı Oldu Mu
07 Kasım 2023 23:35

Aslında herkes bu sorunun cevabını arıyor. Boykot edeceğiz ama ne kadar faydası var diye kendimize soruyoruz. Tüm bunların cevabını Marka Danışmanı Murat Balcı’dan dinleyelim.
Maalesef Dünya büyük bir soykırıma seyirci kalıyor şu aralar, İsrail ve Filistin arasındaki yaşanan savaş en çokta çocukları ve kadınları etkiliyor ve öldürüyor. Dünya’da tüm insanlar İsrail markalarını ve ürünlerini boykot etmeye başladı ve ne kadar faydalı olabileceğini bilmeden o ürünleri almamaya başladı. Gerçekten boykot işe yarıyor mu satışlar düştü mü markanın tüketicide ki algısını anlatalım size.
Peki, Boykotta insanlar ne kadar başarılı?
Öncelikle şunu belirteyim ki insanların boykot ettiği markalar ve ürünlerin bilinirlik oranı çok fazla olduğu için boykot yapılan ürünlerde düşüş yaşanmıştır mutlaka. Reklam stratejisinin en önemli unsuru akılda kalmaktır, bu sebeple sosyal medyada boykot için her gün görülen ürünler raflarda da karşımıza çıkıyor ve hemen bilinçaltımız boykotu aklımıza getiriyor. Çünkü reklam taze daha gün saatler geçmeden markaları görmeye başlıyoruz ve tüketicinin iradesi neyi kabul ederse onu yapıyor. Anlaşıldığı gibi Türk halkı sağduyulu olduğu için kararını boykottan yana veriyor. Şuan güncel haberleri takip ettiğinizde boykot edilen ürünlerin indirim kampanyasına denk gelmişsinizdir.
Ürünü Alırken Kim Karar Verir?
Beyin karar alma sürecini yönetir, ancak bir unsur daha var ki bilinçaltıdır. Bilinçaltı daha çok duygusal hareket eder ve kişi farkında olmadan kararlar almasına sebep olur. Gün içinde yaşadığımız her şey bu işlevin bir faktörüdür eğer sıkça haber izleyip sosyal medya da gezinirseniz boykot üzerine haberler okursanız markete gittiğinizde bilinçaltınız sizi yönlendirip duygusal davranmanıza sebep olabilir. Bu anlamda nasıl gece kötü bir rüya gördüğümüzde günümüz kötü geçiyorsa bilinçaltımızda bizimle alışveriş yapabilir. Bu savaşın bir an önce bitmesini diliyor dünyada barış olmasını temenni ediyorum…

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...