Basın, Günah Keçisi Mi

Basın, Günah Keçisi Mi
15 Ağustos 2024 18:49

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, genel kurul ilanlarının gazetelerde yayımlanmaması kararı aldı. Tasarruf Tedbirlerini eleştiren Birlik Yönetim Kurulu’nun, aldığı kararla basın sektörünü günah keçisi ilan ettiğini belirten ABB Genel Başkanı M.Bora Zor, “ Her fırsatta demokrasiye vurgu yapan Mühendis Odaları’nın demokrasinin en önemli unsurlarından birisi olan basın sektörüne darbe vuracak kararı, söylemleri ile hiç uyuşmamaktadır.” dedi.

Resmi Gazete’nin  15 Ağustos 2024 Perşembe günü yayınlanan sayısı sonrası  Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından verilecek olan ilanlar, artık gazetelerde yayınlanmayacak. Alınan karar sonrası genel kurul ilanlarının Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin  kurumsal internet sitesinde ve belirlenen birliğin ilan yerlerinde yayımlanacağı öğrenildi.
HABERLERİNİZİ DE KENDİ SİTENİZDE YAYIMLAYIN
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin kararının anlaşılmaz olduğunu belirten Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı Mehmet Bora Zor, “ Tasarruf tedbirleri konu olduğunda ilk olarak basının akla gelmesinden artık bıktık. Oda ve kurum yöneticileri kendi konforları söz konusu olduğunda tasarrufu akıllarına getirmezken, ilk tasarruf kalemi olarak basın sektörünü ele almaları, dile getirilen demokrasi nutuklarıyla tezat oluşturmaktadır. Bütün çağdaş toplumlarda halkın haber alma özgürlüğünün temini ve sağlam bir demokrasi yapısı için basın sektörü sürekli desteklenmektedir. Ülkemizde ise basın harcamaları ilk tasarruf kalemi olarak akla gelmektedir. Genel Kurul İlanları için ‘ne var ki kendi internet sitemizde yayımlayalım’ diye karar verenler, bundan sonra haberlerini de kendi sitelerinde yayımlasınlar. Yerel basın tamamen bittiğinde, özgür ve güçlü basının önemini anlayacaklar. Ama iş işten geçmiş olacak.” dedi.
“BU KARARLA BASINA DEĞİL, DEMOKRASİYE DARBE VURUYORSUNUZ”
Alınan bu kararın diğer meslek birliklerine de örnek teşkil etmesinin, zaten zor günler yaşayan yerel basına bir darbe daha anlamına geldiğini belirten Zor, “Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü bir demokrasinin göstergesidir. Demokrasimizin sağlıklı işleyebilmesi ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerince yaşanabilmesi, ancak basının önündeki engellerin kaldırılmasıyla mümkündür. Her fırsatta demokrasiden bahseden Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, kendilerince masumane diyebilecekleri tasarruf tedbiri ile basın sektörüne değil, demokrasiye ağır bir darbe indirdiğini bir gün idrak edecektir.” dedi.
“BAŞKA TASARRUF KALEMİ YOK MU?”
Tasarruf tedbirleri denildiğinde ilk olarak basın sektörünün akla gelmesinden bıktıklarını belirten Zor, “ Basın emekçileri önemli bir kamu görevini üstlenmektedir. Evet bu görev kutsal bir görevdir. Ancak basın mensuplarının da geçindirmek zorunda oldukları bir evleri, bir aileleri vardır. Kendi konforlarından, kendi keyiflerinden taviz vermeyen yöneticilerin, basın harcamalarını kısarak tasarruf yaparmış gibi görünmelerini üzüntüyle izliyoruz. Basının ne kadar önemli bir görev üstlendiğini, son basın kuruluşu da kapısına kilit vurduğunda anlayacaklar. Ancak artık o saatten sonra seslerini duyuracak bir organ da bulamayacaklar” dedi.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...