‘Artık maliyetlerimizi hesaplayamıyoruz’

‘Artık maliyetlerimizi hesaplayamıyoruz’
30 Ekim 2021 15:00 Kaynak : HABER MERKEZİ

GÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen, dövizdeki aşırı hareketlilik ve öngörülemez yükseliş sebebiyle iş dünyası olarak maliyetlerini hesaplayamadıklarını söyledi.

Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Enver Öztürkmen, dövizdeki yükselişi değerlendirdi. Öztürkmen yaptığı açıklamada dövizdeki aşırı hareketlilik e öngörülemez yükselişler sebebiyle maliyetleri dahi hesaplamakta zorlandıklarını belirtti.

Döviz kurlarındaki yükselişin endişe yarattığını belirten Öztürkmen; “Enerji başta olmak üzere iş dünyası üzerindeki maliyetler ciddi oranda artıyor. Döviz kurlarındaki bu istikrarsızlık sebebiyle maliyetlerimizi dahi hesaplayamaz hale geldik. Bu da özellikle KOBİ’lerimiz üzerinde ciddi bir yük haline dönüşüyor” dedi.

Dövizdeki artış sonrası iş dünyasının sermaye sıkıntısını daha derinden hissettiğini belirterek şunları söyledi: “Dünyada tüm emtia fiyatları en az yüzde yüz oranında artarken işletmelerin sermayeleri de o oranda azaldı. Buna çözüm olarak işletmelere uzun vadeli ucuz maliyetli işletme sermayesi kredileri verilmeli. Bu dönemde finansmana kolay ulaşabilmek işletmeler için hayati öneme sahip. Bu nedenle hükümetten beklentimiz özellikle KGF kredilerinin yeniden hayata geçmesi. KOBİ’lerimizin şu anda buna çok ihtiyacı var. İş dünyası olarak bizlerin beklentisi öngörülebilirlik, dengeli kur ve finansal istikrar. Bir ülkenin ekonomisinin gelişebilmesi ve özellikle dış yatırımların doğrudan gelebilmesi için ülkede güven ve istikrarın sürekliliği çok önemli.

Her zaman dile getirdiğimiz gibi ana gündem maddemiz ekonomi olmalıdır. Siyasi ve kısır çekişmeler, farklı gündemlerin yerini ekonomi almadığı sürece ülkedeki istikrarsızlık halinin devam edeceğini düşünüyoruz.

 

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...