Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan müjdeyi verdi

Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan müjdeyi verdi
26 Ağustos 2021 17:23 Kaynak : HABER MERKEZİ

Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan müjdeyi verdi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Tarihi Yakacık Camisinin restorasyon çalışmalarının ve sürecin nihayete erdiğini 2 Eylül 2021 tarihinde ihalesinin yapılacağının müjdesini verdi.

Daha önce Yakacık Köyü ziyaretlerinde bir kısmı yıkılmış olan camide hayvan beslendiğini cami avlusunun bitişiğine ev yapıldığını ve bu yapıların kaldırılmasını yetkililere bildirdiğini ifade eden Sayın Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde  Gaziantep Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce restorasyon çalışmalarının plan ve projelerinin aslına uygun olarak yapılacağını bildirdi.

Sayın Erdoğan, Gaziantep Valisi Sayın Davul Gül ile birlikte Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine bağlı Yakacık Köyünde bulunan Tarihi Yakacık Camisini yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Camiye gelen vatandaşlarımızla sohbet eden Sayın Erdoğan ve Sayın Vali Gül tarihi yapıların restorasyon çalışmalarının takipçileri olacaklarını belirtti.

Tarihi Yakacık Camisinin yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, yapım tekniği açısından incelendiğinde 18-19. yüzyıla ait Osmanlı Dönemi yapısı olduğu anlaşılmakta, ana giriş kapısının sağında yer alan taş üzerinde de 1847 yılı yazıldığı görülmektedir.

YİKOP tarafından hazırlanan restorasyona ait dosya Oğuzeli Belediyesi üzerinden ihale edilecek olup, söz konusu iş için Kültür Katkı Paylarından 1.300.000 TL. ödenek ayrılmıştır.

Sayın Erdoğan, kazandırılan tarihi mirasımızın Ülkemize ve Gaziantep’imize hayırlı olmasını diledi.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...