YKS kaçta başlıyor? Aman dikkat!

YKS kaçta başlıyor? Aman dikkat!
25 Haziran 2021 23:43 Kaynak : HABER MERKEZİ

YKS kaçta başlıyor? Aman dikkat!

2021-YKS, yarın ve Pazar günü gerçekleşecek. YKS’nin ilk oturumu olan TYT, 26 Haziran Cumartesi günü; ikinci oturum olan AYT ve YDT ise Pazar günü yapılacak.

YKS’nin ilk oturumu TYT saat 10.15’te başlayacak toplam 135 dakika sürecek. ÖSYM’nin aktardığına göre, TYT’ye 2 milyon 592 bin 579 kişi girecek. ÖSYM tarafından yapılan bir diğer açıklamada, YKS’de maske takmak zorunlu mu konusuna da açıklık getirildi. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı’nın YKS genelgesi yayınlandı ve pazar günü YKS’de velilerin gelmesi serbest mi sorusu cevap buldu.

YKS sınavı öncesi merak edilen birçok konu ise ÖSYM tarafından yanıtlandı. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı da 2021 YKS genelgesi yayımlayarak adayların ve velilerin yanıtı araştırdığı sorulara netlik kazandırdı. İşte, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) öncesi merak edilenler…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2021-YKS) girecek adaylara başarılar diledi.

Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, YKS adaylarının ailelerine seslendiğini belirtti.

Gençlerin elinden gelenin en iyisini yapacağına yürekten inandığını kaydeden Aygün, “Sonuçlar nasıl olursa olsun evlatlarımızın yanında olmalıyız. Her bireyin hayatta başarılı olacağı bir alan vardır. Gençlerimize güvenelim ve bu güveni onlara hissettirelim.” ifadelerini kullandı.

TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır.

AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecektir. AYT’de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.

YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacaktır.Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...