Vicdansızlar kürkleri için hayvanları katletmiş!

Vicdansızlar kürkleri için hayvanları katletmiş!
23 Şubat 2021 09:43 Kaynak : HABER MERKEZİ

Vicdansızlar kürkleri için hayvanları katletmiş!

Gaziantep’te kovalamaca sonucu yakalanan bir araçta çok sayıda hayvan kürkü ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 11 adet hayvana ait kürk ele geçirildi. Kürkleri için hayvanların katledildiği ortaya çıktı. Emniyetten yapılan açıklamada, “Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizin trafik kontrollerini yaptıkları esnada kovalamaca sonucu yakaladıkları bir şahıstan kaçak yollarla avlanarak elde edildiği değerlendirilen 11 adet hayvan kürkü ele geçirilmiş, gereği yapılmak üzere Jandarma ekiplerine teslim edilmiştir” denildi.

 

Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki bazı cezalar

Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki bazı cezalardan örnek vermek gerekirse, kişinin sorumluluğundaki hayvanın bakımını üstlenmemesi 181, sokakta yaşayan hayvana işkence ve tecavüzün bedeli 947, sokakta yaşayan hayvanı öldürmek bin 902, hayvan dövüştürmek 4 bin 776 ve pittbul yuvalandırmanın cezası ise 9 bin 563 lira. Kürkleri için hayvanları katledenlerin de cezalandırılması bekleniyor.

 

Hayvan hakkı savunucuları, milyonlarca hak ihlalinin görünür kılınıp, sorumluların cezalandırılmasını istiyor. Hayvanlara zulmün önüne geçilmesini hedefleyen kişiler, “av turizmi”ni de “kanlı insan hobisi” olarak görüyor.

Türkiye’de hayvan hakları denildiğinde akla daha çok kedi, köpek, at, inek gibi canlılar gelse de, bu kavram tür ayırt etmeksizin tüm hayvanları kapsıyor.

Öyle ki mezbaha, barınak, hayvanat bahçesi, yunus parkı, tematik akvaryum, süt ve yumurta çiftliği, kürk çiftliği, deney laboratuvarı, balıkçılık, avcılık, taşımacılık ve ipek böcekçiliği gibi pek çok alanda hayvan hakları hiçe sayılıyor, şiddet olayları meydana gelse de çoğu raporlanmıyor.

Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nin (HAKİM) ocak ayında yayımladığı rapor, hayvanların zehirlenme ve cinsel taciz de dahil yaşam hakkı gaspına uğradığını ortaya koyuyor. En büyük sorun ise mevcut yasanın hayvanları yeteri şekilde korumaması olarak gösteriliyor.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...