Şehitkamil’de 28 bin tablet dağıtılacak

Şehitkamil’de 28 bin tablet dağıtılacak
25 Şubat 2021 10:43 Kaynak : HABER MERKEZİ

Şehitkamil’de 28 bin tablet dağıtılacak

Vali Davut Gül, törende yaptığı konuşmada Şehitkâmil İlçesinde 28 bin tablet dağıtılacak dedi.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Modeli ile başlatılan Askıda Tablet kampanyası kapsamında tabletler dağıtılmaya devam ediyor. Şehitkâmil Belediyesi tarafından bağışlanan 10 bin tabletin dağıtımı için tören düzenlendi.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Vali Davut Gül’ün yanı sıra, Şehitkâmil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve ilgili okul müdürleri katıldı.

Vali Davut Gül, törende yaptığı konuşmada Şehitkâmil İlçesinde 28 bin tablet dağıtılacak dedi.

Konuşmasını, Şehitkâmil Belediyesine teşekkür ederek sürdüren Gül, “Bugünkü konunun öznesi Şehitkamil Belediyesi. Şehitkâmil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyorum. 28 bin Sadece tablet dağıtımıyla değil, eğitimi, kültürü, şehri, insanı ilgilendiren her konuda kurumun imkânları ölçüsünde mutlaka işin içerisinde oluyor. Spor Şehri Gaziantep, Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor projeleri başta olmak üzere diğer sosyal ve kültürel projelerde, sosyal yardımlarda, pandemi ile mücadelede desteklerini hep gördük” dedi.

Pandemi ile birlikte bütün dünya ülkelerinde çeşitli ihtiyaçların ortaya çıktığını bunlardan birisinin de tablet olduğunun altını çizen Gül, “Pandemi ile birlikte dünyanın her yerinde tablete ihtiyaç oldu. Bundan dolayı da sipariş edilen tabletlerin İlimize ulaşması bugünlere kadar sürdü. 10 bin tabletin tamamını Şehitkâmil Belediyemiz temin etti. Bu tabletler Devlet Malzeme Ofisi (DMO) aracılığıyla alındı. 4 kategorideki tabletlerin en nitelikli olanları alındı. Ayrıca yine Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 18 bin adet tablet de Şehitkâmil İlçemizdeki öğrencilerimize ulaştırılacak.  Böylelikle Şehitkâmil ilçemizde toplamda 28 bin adet tablet dağıtımı gerçekleştirilecek. Ben bu vesile ile Rıdvan Başkanımız başta olmak üzere, Kaymakamımıza, emeği geçen Milli Eğitimin kademesindeki herkese, tabletleri dağıtacak olan okul müdürlerimize, öğretmenlerimize tek tek teşekkür ediyor, öğrencilerimizin için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, eğitime olan desteklerinin devam edeceğini dile getirerek, “Öncelikle bu projenin bu noktaya gelmesinde emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm ekip arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Gaziantep’te böyle bir mesele olunca veya herhangi bir mesele olduğunda Sayın Valimiz ile bir araya geldiğimizde, kurumlar arası işbirliği çerçevesinde çözemeyeceğimiz bir meselenin olmadığını canlı olarak yaşıyoruz. Özellikle Şehitkâmil Belediyesi olarak biz de eğitimin her noktasında destek vermeye gayret ettik, bugünden sonra da destek olmaya gayret göstereceğiz. Bu iş bizim işimiz değil, demeden 4-6 yaştan başlayıp, açık öğretimden ders almak isteyen ev hanımlarına kadar destek vermeye devam ediyoruz. Özellikle son dönemlerde öğrencilerimizin sağlıklı mekânlarda ders çalışabilmeleri adına 21 olan gençlik kütüphanelerimizin yanında Allah kısmet ederse 1 yıla kadar 3 tane daha nitelikli kütüphaneyi hizmete almış olacağız. 2 tanesinin şu anda inşaatı devam ediyor, bir tanesi de ihale aşamasında. İmkânlar el verdiği müddetçe bu sayıyı arttırarak devam ettireceğiz. Tablet noktasında da Sayın Valimizin böyle bir organizasyon başlatmış olmasıyla birlikte belediyemizin bütçesinin el verdiği oranda biz de destek olmaya gayret gösterdik. Tabletler, değerli okul müdürlerimiz vasıtasıyla öğrencilerimize ulaştırılacak. Hayır hizmetlerde kullanılması dileğiyle emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise uzaktan eğitim sürecine önemli katkı sunan tabletlerin temini noktasında var olan eksiğin kısa sürede çözüme kavuşturulduğuna dikkat çekti. Tepe, “Geçtiğimiz yıl Mart ayında salgın tüm ülkemizi esir almıştı. Tedbirler kapsamında okullar tatil edilmişti. Okullar tatil edilince, bu çocukların eğitimden mahrum kalmamaları söz konusu olmuştu ve uzaktan eğitim gündeme gelmişti. Uzaktan eğitim hem internet hem de elektronik aletlerle gerçekleşiyor. Bu noktada Gaziantep’in bir eksiği vardı. Sayın Valimizin organizasyonluğunda 20 dakika içerisinde Gaziantep’in bu sorunun tamamını ortadan kaldıracak 60 bin adet tabletimizin sözünü yerel yöneticilerimizden aldık. Allah, razı olsun diyorum kendilerine. Bu tablet sayısı 85 bin adete çıktı. Bugün Şehitkamilimiz için 10 bin tabletin tamamının geldiğinin müjdesini veriyorum” şeklinde konuştu.

Program sonunda Vali Davut Gül ve protokol tarafından okul müdürlerine dağıtılacak 28 bin tableti için temsili tablet dağıtımı yapıldı.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

Sitemizi yararlı buluyor musunuz?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...