Sokağa çıkma yasakları geldi

Sokağa çıkma yasakları geldi
30 Kasım 2020 20:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonları cuma akşamı 21.00’den pazartesi sabahı saat 5’e kadar sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı. Erdoğan, hafta içi ise 21:00-05:00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğini söyledi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan’ın açıkladığı yeni yasaklar:

“Hafta sonu sokak kısıtlaması cuma akşam saat 21.00’den pazartesi sabah saat 05.00’e kadar geçerli olacak.

Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma yasağı sınırlaması uygulanacaktır.

Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir. AVM girişte HES kod uygulamasına geçilecektir. Kalabalık caddeler ile meydana girebilecek kişi sayısı Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ile sınırlandırılabilecektir. 50 kişiden fazla olan iş yerlerinde, iş yeri hekiminin gözetiminde mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir.

Tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara vermelerini özellikle rica ediyorum. Evlerde mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinlikler yapılamayacaktır. Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlarda bu sayı da geçilmeyecektir.

65 yaş üstü, 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır. Ana sınıfı ve benzeri eğitim sınıfı faaliyetlerine ara verilecektir.

Market, kasap gibi işletmeler ile eve paket servisi verecek yerler hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servisi dışında hizmet veremeyecektir.”

Yeni kısıtlamalar salı akşamından itibaren geçerli olacak. Erdoğan, market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerlerin, belirlenecek saatlerde kısıtlama dışında kalacağını belirtti.

Bir Yorum Bırakın

Benzer Haberler

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...