• Anasayfa /
  • /
  • SANKO Okulları’nda online Kariyer Günleri düzenlendi

SANKO Okulları’nda online Kariyer Günleri düzenlendi

SANKO Okulları’nda online Kariyer Günleri düzenlendi
11 Şubat 2021 17:01 Kaynak : HABER MERKEZİ

SANKO Okulları tarafından düzenlenen Online Kariyer Günleri programına katılan Ünlü Yönetmen Ezel Akay, insanların yeteneksiz oldukları alanlarda mutsuz olduklarını belirterek “Yeteneğiniz olmayan yerden uzaklaşın” dedi.

Lise Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından düzenlenen ‘Online Kariyer Günleri’nin konuğu Ünlü Yönetmen Ezel Akay oldu. SANKO Okulları 12’nci Sınıf Öğrencisi İpek Akkuş’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve Instagramdan canlı yayınlanan Kariyer Günleri Programında SANKO’lularla buluşan Ezel Akay, kariyer yolculuğunu anlatıp öğrencilere ve velilere önerilerde bulundu.

Üniversite yıllarında kulüp faaliyetlerine katılmanın yeteneklerin ortaya çıkmasında önemli rol oynadığına değinen Akay, “Yeteneğinizin nerede olduğunu üniversitede tamamlıyorsunuz. Umarım hepiniz özellikle seçtiğiniz bölüm kadar üniversitelerdeki kulüp faaliyetlerine de katılırsınız. Çünkü hem kendinizi ve birbirinizi eğitiyorsunuz hem de yeteneklerinizi keşfetme imkanı yakalıyorsunuz. Bunu asla ihmal etmeyin üniversite yılları bunun için büyük bir fırsat” diye konuştu.

“Yönetmen olmak hikaye anlatmak istiyor muyum sorusunun cevabından sonra gelen mesleklerden biridir diyen Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hikayeler çok çeşitli araçlarla anlatılabiliyor. Özellikle çok sosyal bir insan değilseniz yazarak hikaye anlatmayı deneyebilirsiniz. Müzisyen olabilirsiniz müzik bir hikaye anlatmaz ama o da bir anlatıcılık alanıdır. Tiyatro ve sinema için kendinizi hemen denemelisiniz. Eskiden bu tavsiyede bulunmak çok zordu. Şimdi cep telefonuyla bile kısa film çekebiliyorsunuz. Dijital mecralar çok zenginleşti ve çok çeşitli hikaye anlatma formları sunuyor.”

Bir Yorum Bırakın

Benzer Haberler

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...