Ryan Luther Gaziantep Basketbol’da

Ryan Luther Gaziantep Basketbol’da
17 Temmuz 2021 19:43 Kaynak : HABER MERKEZİ

Ryan Luther Gaziantep Basketbol’da

Transfer çalışmalarını sürdüren Gaziantep Basketbol takımı, Ryan Luther ile sözleşme imzaladı.

İNG Basketbol Süper Lig takımlarından Empera Halı Gaziantep Basketbol takımı  Ryan Luther’i kadrosuna dahil etti. Amerikalı forvet Ryan Luther (2.06, 1995) ile bir yıllık anlaşmaya varıldı.

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Empera Halı Gaziantep Basketbol, Birleşik Amerikalı uzun forvet Ryan Luther ile sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz yılı Darüşşafak Tekfen’de geçiren Ryan Luther, Gaziantep ekibiyle bir yıllık resmi sözleşmeye imzayı attı. 25 yaşındaki basketbolcu, gelecek sezon Empera Halı Gaziantep Basketbol’un başarısı için ter dökecek.

ING Basketbol Süper Ligi normal sezonunda Darüşşafaka’yla 29 maça çıkan Luther, 8.9 sayı, 5.6 ribaund ve 1.1 asist istatistikleriyle mücadele etti.

Uzun forvet pozisyonunda görev yapan isim, Jarmar Gulley‘nin ardından Darüşşafaka Tekfen’den Gaziantep Basketbol’a bu yaz döneminde transfer olan ikinci oyuncu oldu.

Empera Halı Gaziantep Basketbol, son olarak QJ Peterson‘ı kadrosuna katmıştı. Güneydoğu temsilcisinin gelecek sezon koç koltuğunda oturacak isim ise Tutku Açık olarak açıklanmıştı.

Ryan Shanahan Luther, Türkiye Basketbol Süper Ligi’nden Darüşşafaka Tekfen’in Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu idi. Pittsburgh ve Arizona için kolej basketbol oynadı.

Lise kariyeri

Luther, Hampton Lisesi’ne gitti . Son sezonunda, Penn-Trafford Basketbol Turnuvasında Norwin Lisesi’ne karşı 30 sayı attı ve okul puanlama rekorunu kırdı. Luther, 25 Ekim 2013’te Pittsburgh ile imzaladı ve Duquesne ve Dayton yerine Panthers’ı seçti .

 

Üniversite kariyeri

Luther, üniversite kariyerine Pittsburgh’da başladı ve birinci sınıf öğrencisi olarak idareli bir şekilde oynadı. İkinci sınıftayken maç başına ortalama 5.2 sayı ve 3.0 ribaund ortalamaları tutturdu.  Luther’in ikinci sezonunun ardından Pittsburgh teknik direktörü Jamie Dixon , TCU’ya gitti ve yerine Kevin Stallings geçti . On 17 Aralık 2016, Luther kariyerinin en yüksek 20 sayı ve karşı 83-73 kazandıkları yedi ribaund Rice . Küçükken maç başına 5.7 sayı ve 3.9 ribaund ortalamaları tutturdu ancak antrenmanlarda sağ ayağından sakatlanarak 12 maç kaçırdı. Luther son ligde maç başına 12.7 sayı ve 10.1 ribaund ortalamaları tutturdu, ancak sezon sonu ayağından sakatlandıktan sonra Panthers’ın son 22 maçını kaçırdı. NCAA tarafından ek bir yıl uygunluk verildi ve Arizona’ya transfer olmayı seçti . Arizona’da kırmızı gömlekli bir kıdemli olarak, Luther maç başına ortalama 8.4 sayı ve 4.3 ribaund ile 3 sayı aralığından %37.5 ile şut attı. Wildcats için 32 maçın 20’sine başladı ve Maui Invitational’daki bir parmak yaralanması nedeniyle başlangıç ​​dizilişindeki birkaç maçı kaçırdı .

 

Profesyonel kariyer

Arizona’dan mezun olduktan sonra Luther, 12 Ağustos 2019’da Letonya liginden BK Ventspils ile anlaştı. [7] Sezon Mart 2020’de askıya alınmadan önce maç başına 18.0 sayı ve 8.9 ribaund ortalamaları tutturdu ve 3 sayı aralığından %48.4 şut attı. 30 Temmuz 2020’de Luther , Türkiye Basketbol Süper Ligi’nden Darüşşafaka Tekfen ile sözleşme imzaladı .

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...