• Anasayfa /
  • /
  • Pençe-Yıldırım Harekatı’nda iki askerimiz şehit oldu

Pençe-Yıldırım Harekatı’nda iki askerimiz şehit oldu

Pençe-Yıldırım Harekatı’nda iki askerimiz şehit oldu
30 Nisan 2021 15:07 Kaynak : HABER MERKEZİ

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Yıldırım Harekatı’nda iki askerimiz Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı ve Er Müslüm Toprak şehit oldu.

Pençe-Yıldırım Harekatı’nda iki askerimiz şehit oldu

PKK’lı teröristlerin saldırısında yaralanan askerimiz Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı (27), 2 gün sonra tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Uzman Çavuş Kırmızı’nın acı haberi, ailesin yaşadığı Adana’ya ulaştı. Adana Valiliği, şehit Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı’nın cenazesinin, yarın öğlende Ceyhan ilçesinde Asri Mezarlığı şehitliğinde defnedileceğini açıkladı.

İstanbul’da ikamet eden Gölcüklü askerimiz Müslüm Toprak’ın acı haberi Gölcük Piyalepaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde ikamet eden ağabeyi Remzi Toprak’ın evinde verildi. Acı haber üzerine annesi Latife Toprak, ağabeyi Remzi Toprak ve yakınları gözyaşlarını boğuldu. Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Donanma Ana Üst Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Mahir Sarıdağ ve Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Zafer Güven eve gelerek aileye taziye dileklerini sundu. Sözleşmeli Er Müslüm Toprak’ın ağabeyinin Gölcük Piyalepaşa Mahallesinde bulunan ağabeyinin evine Türk Bayrağı asılırken ailesi ise İstanbul’a hareket etti. Sözleşmeli er Müslüm Toprak’ın cenazesinin İstanbul Ataşehir’de toprağa verileceği öğrenildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında 28 Nisan’da güdümlü tanksavar silahıyla saldırı neticesinde yaralanarak hastaneye kaldırılan bir asker müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

 Harekat kapsamında icra edilen ikmal faaliyetinde bugün helikopterden iniş sırasında bir asker düşerek yaralandı. Hastaneye sevk edilen asker, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadesine yer verildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit uzman çavuş Mehmet Kırmızı ve şehit piyade sözleşmeli er Müslüm Toprak için taziye mesajı yayınladı. Akar, MSB’nin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajında “Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Bırakın

Köşe Yazarlarımız

Meltem Etoğlangil

Erzincan altın madeni kazası

Babı Şefkat Nur

İTTİHAD-I İSLÂMI ISRARLA ÖNEMSEMEMEK

Leyla Gevrek

Kendimi Arıyorum

Yusuf Soner Erdem

Farkımız Ne?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe

TÜRKİYE’Yİ ÇEVRELEYEN ABD ÜSLERİ

Tuğba Zehiroğlu

BİTSİN ARTIK

Ziynet Yıldırım

ÖLDÜRMEYECEKSİN

Facebook

Twitter

En Çok Okunanlar

Anketler

En Çok Beğendiğiniz Haber Sitesi Hangisi?

Anket Sonuçları

Yükleniyor ... Yükleniyor ...